Izvor: eKapija | Utorak, 14.01.2020.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o obnovi i dogradnji bolnice u Prokuplju - Vrednost radova 3 milijarde dinara

Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)
Ugovor o početku rekonstrukcije i dogradnje Medicinskog centra u Prokuplju, sa rokom završetka od 240 dana, potpisan je u ponedeljak, 13. januara, u Skupštini grada Prokuplja.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i Dejan Burčul, predstavnik firme Termomont iz konzorcijuma kojem su povereni poslovi izgradnje.

- Realizacija će početi najkasnije za desetak dana. Reč je o početku prve faze radova koja podrazumeva energetsku sanaciju, zamenu fasade, krova, stolarije, postavljanje solarnih panela. Ukupna vrednost radova na realizaciji prve faze je oko milijardu dinara, dok je celokupna vrednost ovog kapitalnog projekta blizu tri milijarde dinara. Projekat finansira Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, rekao je gradonačelnik Simonović i istakao da će Prokuplje i ceo Toplički okrug, ali i ceo region, dobiti najmoderniji zdravstveni centar.

Prema njegovim rečima, poslovi su povereni najpovoljnijem izvođaču koji za sobom ima izgrađene mnoge savremene zdravstvene objekte, kao što je VMA u Beogradu, Zdravstveni centar u Loznici, navodi se na gradskom sajtu.

- Po završetku prve faze, predstoji uređenje unutrašnjosti objekta, opremanje inventarom i savremenim medicinskim aparatima, izgradnja novog hirurškog bloka koji će u potpunosti biti nezavistan od postojeće zgrade. Rečju, imaćemo jedan objekat, primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu na jednom mestu. Na taj način, zaposleni će imati mnogo bolje uslove za rad, a cilj svega toga su najkvalitetnije zdravstvene usluge koje zaslužuju naši građani - dodao je gradonačelnik Simonović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.