NavMenu

Traže se projektanti za rekonstrukciju dva nadvožnjaka u Požarevcu

Izvor: eKapija Utorak, 14.01.2020. 10:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
Dva nadvožnjaka preko železničke pruge u Požarevcu imaju oštećenja koja mogu da utiču na bezbednost vozača i pešaka i zahtevaju popravku. Reč je o nadvožnjacima u ulicama Bože Dimitrijevića i Hajduk Veljkovoj, a u toku su javne nabavke za izradu projekata za njihovu rekonstrukciju, koje traju do 29. januara 2020.

Detalje o tenderima pogledajte OVDE i OVDE.

Nadvožnjak preko pruge u ulici Bože Dimitrijevića je od armiranog betona. Uočeno je da na ovom objektu postoji više širih pukotina, segregacija i otpadanje betona na središnjim stubovima. Zaštitna betonska ograda je već decenijama oštećena. Na pojedinim mestima betonska ograda ne postoji, već je ostala samo armatura zahvaćena korozijom, prenosi radio Boom93. Na ovom objektu je potrebno da se predvidi i rešenje za odvođenje površinskih voda koje je sada neadekvatno, kao i rešenje za nosače instalacija.

Armiranobetonski nadvožnjak u Hajduk Veljkovoj ulici ima vidna oštećenja u zaštitnom sloju armature koju je zahvatila korozija.


Na armiranobetonskim oporcima postoje oštećenja u vidu pukotina različite širine i pravca pružanja. Konstrukcija nadvožnjaka sa jedne strane poseduje pešačku stazu koja je izrađena od montažnih armiranobetonskih grednih nosača, koji su usled loše montaže i neadekvatnog održavanja, počeli da se odvajaju. Došlo je i do oštećenja asfalta nad samom konstrukcijom nadvožnjaka.

Jedan od zahteva prema projektantima za oba nadvožnjaka je da se pridvidi mogućnost odvijanja saobraćaja tokom rekonstrukcije objekata.

Procenjeno je da bi projekat za nadvožnjak u ulici Bože Dimitrijevića trebalo da košta do 1.000.000 dinara, a za nadvožnjak u Hajduk Veljkovoj do 800.000 dinara sa porezom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.