NavMenu

LJAJIĆ: Pažljivo ćemo razmotriti rad nedeljom

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.01.2020. 09:47
Komentari
Podeli
Rasim Ljajić (Foto: Mc.rs)Rasim Ljajić
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da svega osam zemlja članica EU ima zabranu rada nedeljom i to ne striktnu zabranu, jer apoteke, kiosci, pekare, menjačnice i pijace mogu da rade.

On je gostujući na RTS-u rekao da se sada u Srbiji radi istraživanje i anketa sa trgovcima, potrošačima i radnicima zaposlenim u trgovinama.

- Ovde se radi o 300.000 ljudi koji rade u trgovini, trgovina donosi 10% srpskog BDP-a, 15% svih zaposlenih u Srbiji radi u sektoru trgovine. Mi moramo da vodimo računa sa jedne strane o tim ljudima, njihovim interesima i pravima, a sa druge strane da vodimo računa o našoj ekonomiji i privredi i da vidimo koliko će to da utiče - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, deo trgovaca kaže da srpskoj trgovini nedostaje 5.000 radnika.

- Imamo deficit radne snage i deo onih koji se zalaže za ukidanje rada nedeljom kaže da bi im to delimično rešilo taj problem - dodaje Ljajić i dodaje da će Vlada vrlo pažljivo razmotriti tu odluku.

- Ovo mora da bude proizvod sveobuhvatne analize, istraživanja i struke - rekao je Ljajić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Osim pande, u Kragujevcu će proizvoditi još jedan model električnog automobila?

Izvori Radara iz FCA tvrde da su u Preseraj stigli svi alati za izradu delova za karoseriju (patosa, blatobrana, vrata, krovova…) dva električna modela, fijat pande i sitroena eC3. Pre dve godine, 28. aprila 2022. Vlada Srbije potpisala je ugovor sa top menadžmentom multinacionalne kompanije Stelantis o proizvodnji električnih automobila u njihovoj ćerci firmi, Fijat Krajsler automobilima (FCA) Srbija u Kragujevcu. Tada je obelodanjeno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.