NavMenu

Na proleće rekonstrukcija i gradnja fiskulturnih sala u somborskim školama - U planu i školski kampus

Izvor: RTV Petak, 10.01.2020. 11:12
Komentari
Podeli
(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
U somborskoj opštini na proleće je u planu sanacija i rekonstrukcija fiskulturnih sala u dve škole.

Radovi će započeti popravkom krovne konstukcije osnovnoj školi "Kiš Ferenc" u selu Telečka, za šta je opredeljeno milion dinara iz opštinskog budžeta.

- Imamo problem sa prokišnjavanjem, tako da je potrebno da se promeni krov, tako da treba da krenemo sa radovima ovog proleća - Zoltan Kemiveš, direktor ove škole.

A sredstvima dobijenim na pokrajinskog konkursu, ovog proleća biće izgrađena i nova sala za fizičko u srednjoj tehničkoj školi.

- Sala za fizičko ima svoj projekat ali, analizirali smo i pokušaćemo da ga, možda malo prilagodimo tj. da nam se dozvoli da povežemo zgradu jedan sa salom za fizičko, a dimenzije će biti nešto veće - kaže Suzana Vukićević, direktorka Srednje tehničke škole u Somboru.


Još dve škole, srednja medicinska i srednja tekstilna škola, mogle bi da dobiju sale za fizičko koje sada nemaju. Zbog neposredne blizine ovih škola, Doma učenika i fakulteta, ideja za moguće rešenje postoji.

- Još od pre 15 godina, postoji idejni projekat za izgradnju kampusa koji bi obuhvatao Dom učenika, OŠ "Avram Mrazović", Srednju medicinsku školu "Ružica Rip" i Srednju školu "Svetri Sava" i Pedagoški fakultet - rekao je Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.