Izvor: Južne vesti | Sreda, 08.01.2020.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na niškom Čairu planiraju natkrivanje otvorenog bazena

Ilustracija (Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Večernji termini na bazenu Čair ostavljeni su sportskim klubovima, dok rekreativcima ostaje samo period od podneva do 18 sati, što ne odgovara ni jednima ni drugima. Direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić kao rešenje vidi natkrivanje otvorenih bazena konstrukcijom koja bi se leti sklanjala, a kaže da će se u 2020. godini potruditi da dobiju projekat preko koga bi finansirali ovu prepravku.

Već dugo SC Čair muči muku sa organizacijom termina i balansiranjem između rekreativaca i sportskih klubova. Zato poslednjih godina stalno konkuriše za projekte koji bi omogućili finansiranje natkrivanja. Do sada nijedan nije prošao, mada Perić kaže da su bili blizu, ali ove godine planiraju da budu posvećeniji ovom cilju.

- Omogućili bismo građanima mnogo više sati da dođu i bave se rekreativnim plivanjem ili nekim drugim aktivnostima. Nažalost, to nije moguće, jer klubovi dobiju sve termine. Period između 12 i 18 sati je kratak i zaposlenom čoveku je jako teško da dođe na bazen. Imamo veliki broj primedbi Nišlija i pokušavamo to da rešimo. Tako bi se i klubovi rasteretili, imali bi bazene 24 sata na raspolaganju, a ovako je po više njih i prave gužvu jedni drugima - pojašnjava Perić.

Zato direktor SC Čair najavljuje da će konkurisati gde god mogu da dobiju novac za balon salu.

- Proradiće nam komercijalni sektor, radićemo bolje i kvalitetnije. Imamo mnogo kategorija koje treba da zadovoljimo, veliki je to broj ljudi, a nemamo termine. Ovako bi u balon sali, na sadašnjim otvorenim bazenima, trenirali svi sportski klubovi, a ovo bi ostalo za građanstvo. To košta otprilike 300.000 evra i uključivalo bi montiranje balon sale 1. septembra i njeno skidanje 31. maja. Bila bi topla veza, a mogli bismo i da grejemo taj prostor - rekao je Perić.

Kaže da nema dugovanja SC Čair, tako da sada mogu da se usredsrede na grejanje bazena. Još jedan od planova za 2020. godinu je prekrivanje klizališta materijalima koji bi omogućili hlađenje prostora, samim tim i produžavanje kizališne sezone - od oktobra do marta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.