NavMenu

Regionalni plan upravljanja otpadom za Novi Sad i okolinu na javnoj raspravi

Izvor: Radio 021 Sreda, 08.01.2020. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wiklander/shutterstock.com)Ilustracija
Nacrt regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas nalazi se na javnoj raspravi do 18. januara.

Ovaj plan regulisao bi upravljanje otpadom na ovim područjima do 2028. godine, a počev od 2019. godine.

Cilj javne rasprave je prikupljanje predloga, sugestija i mišljenja građana, udruženja, zainteresovanih pravnih lica i stručne javnosti, a ovim povodom će biti organizovan samo jedan javni sastanak. Datum ovog sastanka i dalje nije poznat.

Datum sastanka biće objavljen najmanje tri dana pre njegovog održavanja, na sajtu Grada. Nedelju dana nakon zaključenja javne rasprave doneti zaključke na osnovu dostavljenih i iznetih primedbi.

Podsetimo, regionalni plan upravljanja otpadom pokazao se kao najbolje rešenje za rešavanje pitanja deponija i odlaganja otpada u Novom Sadu, a naročito u manjim opštinama. Podrazumeva uspostavljanje regionalnog centra za upravljanje otpadom, koji bi bio izgrađen na savremen način, a podrazumevao bi i savremene načine obrade otpada, u skladu sa pravilima Evropske unije.

Cilj je smanjiti uticaj koji deponije mogu i imaju na stanovništvo – poput velike gradske, nesanitarne deponije u Novom Sadu, eliminisati utciaj na zemljište i okolinu, kao i ispuštanje bilo kakvih štetnih materija u vazduh.

Budući regionalni centar najverovatnije će se nalaziti na prostoru trenutne gradske deponije u Novom Sadu, ali je prethodno potrebno ovu deponiju zatvoriti, što iziskuje dodatna sredstva i mnogo vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.