Izvor: Beta | Petak, 20.11.2009.| 13:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor za izradu projekta kompleksa Glavnog poštanskog centra u Beogradu

Javno preduzeće PTT "Srbija" i kompanija "Mašinoprojekt kopring" potpisali su 20. novembra ugovor o projektnoj dokumentaciji za izgradnju kompleksa Glavnog poštanskog centra (GPC) u Beogradu.

Rok za izradu tehničke i projektne dokumentacije čija je vrednost 14 miliona dinara je 100 dana, rečeno je prilikom prezentacije projekta u "Pošti Srbije".

Generalni direktor "Pošte Srbije" Goran Ćirić kazao je da će izgradnja GPC kompleksa, čija je vrednost 38 mil EUR, početi u martu 2010. godine, a da bi trebalo da bude završen 2011. godine.

- Prema prvim procenama izgradnja kompleksa je trebalo da košta oko 60 mil EUR, sada je građevinski deo izdvojen od nabavke opreme, pa su naše procene da će projekat vredeti 38 mil EUR- istakao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, u izgradnji kopleksa GPC će učestvovati domaće građevinske firme.

- Novi kompleks će poboljšati kvalitet naših usluga, uslove rada, a rokovi prenosa robe će biti smanjeni- naglasio je Ćirić.

Generalni direktor "Pošte Srbija" najavio je da će nakon završetka izgradnje novog GPC kompleksa u Beogradu, biti rekonstruisani kompleksi u Novom Sadu i Nišu.

Novi kompleks Glavnog poštanskog centra biće izgrađen u Zemunu, a njegova površina će iznositi 25.500 m2.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.