Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 06.01.2020.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Likvidacija za 4.000 neaktivnih preduzeća u Srbiji do leta

(Foto: Khomson Satchasataporn/shutterstock.com)
Oko 4.000 neaktivnih firmi u Srbiji biće prinudno likvidirano u narednih pet meseci, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Agencija za privredne registre je poslednjeg dana 2019. godine objavila u Registru privrednih društava obaveštenja da su se stekli razlozi za prinudnu likvidaciju oko 4.000 preduzeća.

Ova preduzeća nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne poslovne godine 2018. i 2017. godinu.

- Prošle godine je po istom osnovu obrisano oko 22.400 privrednih društava iz Registra privrednih subjekata, a u ovom, novom postupku, stekli su se razlozi za pokretanje prinudne likvidacije kod oko 4.000 privrednih društava - navodi se u obaveštenju APR-a.

Razlozi za pokretanje prinudne likvidacije su neotklonjivi, kažu nadležni, jer su istekli svi rokovi za dostavljanje pomenutih finansijskih izveštaja.

- Nakon isteka roka od 90 dana od dana objave obaveštenja, registrator nadležan za poslove registracije u Registru privrednih subjekata će pokrenuti postupak prinudne likvidacije kod navedenih društava i tek nakon toga, u roku od 60 dana, obrisati ta društva iz registra - objašnjavaju u APR-u.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.