NavMenu

Vojvodini 3 mil EUR od EU za prvu fazu modernizacije kanalske mreže

Izvor: Danas Petak, 20.11.2009. 10:20
Komentari
Podeli

Iz Holandije smo dobili obaveštenje da je Monitoring komitet Evropske unije u Briselu odobrio projekat upravljanja i modernizacije kanalske mreže u Vojvodini, u kojem učestvuju JP "Vode Vojvodine" i naša kancelarija, rekao je za "Danas" direktor Kancelarije za evropske poslove Izvršnog veća Vojvodine Predrag Novikov.

- U ovom projektu okupljeni su predstavnici čak 12 zemalja članica EU, Španija, Letonija, Italija, Holandija, Mađarska, Francuska, Velika Britanija, Irska, Finska, Poljska, Švedska i Norveška, a Vojvodina je uspela da Srbija, kao jedina zemlja koja je na putu ka članstvu u EU, uđe u ovaj projekat. U prvoj fazi odobrena su nam 3 mil EUR - kaže Novikov.

Kanalska mreža u Vojvodini dužine je preko 500 kilometara i, kako kaže Novikov, predstavlja izuzetan resurs za poljoprivredu, razvoj turizma, sporta i kulturnih sadržaja.

- Osnovni cilj ovog projekta pod nazivom "Waterways Forward" je promocija integrisanog održivog razvoja regionalnih plovnih puteva, a zadatak je jačanje administrativnih kapaciteta kako bi se iskoristili na najbolji način, razmenila evropska iskustva i ojačao ekonomski razvoj regija kroz koje prolazi kanalska mreža - ističe Novikov.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.