NavMenu

U Nišu će se graditi novi Narodni muzej - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Izvor: eKapija Nedelja, 05.01.2020. 15:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska uprava Niša raspisala je javnu nabavku za izradu idejnog rešenja za izgradnju nove zgrade Narodnog muzeja u Nišu, a procenjena vrednost nabavke je 6.840.000 dinara bez PDV-a.

Lokacija za izgradnju nove zgrade muzeja je u Jeronimovoj ulici, a površina parcele je 910 m2, sa indeksom izgrađenosti od 4,2 bruto razvijena građevinska površina iznosi 3822 m2. Maksimalna dozvoljena spratnost objekta u skladu sa planskim dokumentom je P+6 za parcele veće od 600 m2.

Cilj konkursa je, kako se navodi u dokumentaciji, nalaženje najkvalitetnijeg idejnog rešenja za izgradnju muzejskog prostora koji treba da obezbedi uslove za adekvatno čuvanje i izlaganje premeta iz zbirki arheologije, istorije, etnologije, istorije umetnosti i zbirki Stevana Sremca i Branka Miljkovića.

- Neophodno je stvoriti adekvatne uslove koji će omogućiti zaštitu, prezentaciju i dostupnost muzejskog nasleđa i na taj način doprineti kulturno-turističkoj ponudi grada Niša - piše u konkursnoj dokumentaciji.

Izabrano idejno rešenje (IDR) biće osnov za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih
uslova, potom izradu projekta za građevinsku dozvolu (PGD), kao i projekta za izvođenje (PZI).

Prva nagrada za pobedu na ovom konkursu iznosi 900.000 dinara bez PDV, druga 500.000, a treća nagrada 300.000 dinara.

Na nabavku pružanja usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije, projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i projekta za izvođenje (PZI) izdvojeno je 4.940.000 dinara bez PDV.

Rok za podnošenje ponuda je 3. mart 2020, a više o javnoj nabavci pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.