Izvor: eKapija | Petak, 03.01.2020.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Traže se koncesionari za geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina u nalazištima Maljat, Bijelo Polje i Stupne

Ilustracija
Ilustracija (Foto: rtem/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za dostavljanje ponuda za dodelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina arhitektonsko-građevinskog i tehničko-građevinskog kamena ležišta Maljat u opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, za potrebe izrade koncesionog akta preduzeće za izvođenje geodetskih radova Etalon Geo Office iz Podgorice uradilo je tehnički izveštaj sa koordinatama graničnih tačaka istražno-eksploatacionog prostora ležišta Maljat. Na planu KO Podglavice i KO Martinići razmere 1:2500, na zemljištu na kojem se nalazi ležište arhitektonsko-građevinskog i tehničko-građevinskog kamena ležišta Maljat definisan je koncesioni prostor sa sedam graničnih tačaka sa utvrđenim koordinatama državnog koordinatnog sistema i površinom koju zahvata područje (131.441,96 m2).

Rok za dostavljanje ponuda je 6. februar 2020. godine do 10 časova, dok će se njihovo javno otvaranje održati istog dana sa početkom u 11 sati.

Više informacija o tenderu možete videti OVDE.

Ministarstvo ja raspisalo i tender za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralne sirovine bentonita Bijelo Polje na teritoriji opštine Bar.

Na planu KO Gluhi Do razmere 1:2000 na zemljištu na kojem se nalazi nalazište bentonita definisan je koncesioni prostor sa 149 graničnih tačaka sa utvrđenim koordinatama državnog koordinatnog sistema i površinom koju zahvata područje (135.889,89 m2).

Ponude se dostavljaju do 13. februara 2020. do 10 časova, a njihovo javno otvaranja biće održano istog dana u 11 sati.

Više informacija o javnom pozivu možete videti OVDE.

Na kraju, Ministarstvo ekonomije raspisalo je i tender za detaljna geološka istraižvanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena sa lokaliteta Stupne u opštini Kotor.

Pravo učešća na tenderu imaju domaće i inostrane kompanije, preuzetnici ili fizička lica, kako i konzorcijumi koji ispune tražene uslove. Rok za dostavljanje ponuda je 20. februar 2020. godine do 10 sati. Njihovo javno otvaranje zakazano je za isti dan u 11 časova.

Više informacija možete vidjeti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.