Izvor: eKapija | Petak, 03.01.2020.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro međunarodni tender za izgradnju sarajevskog kongresnog centra - Procenjena vrednost radova oko 200 mil EUR

Ilustracija
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/ilkercelik)
Nakon tri godine realizacije Programa "Novi Grad 2020" urađeno je 90% projekata planiranih za četverogodišnji period, kazao je načelnik Opšine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić tokom druženja sa predstavnicima medija, na kojem je predstavio rezultate trogodišnjeg rada i najavio nove projekte.

Kada je u pitanju bazen na Dobrinji, Efendić je kazao da je u ovoj godini izgrađena cela konstrukcija bazena, a u 2020. godini slede radovi na opremanju i postavljanju bazenske tehnike. Takođe, ove godine je izgrađena kompletna konstrukcija sportske dvorane uz školu Umihana Čuvidina. Sada se na tom objektu, koji će osim dvorane imati i podzemnu garažu, obdanište, 11 učionica i ambulantu rade unutrašnji radovi.

Budžet za 2020. godinu od blizu 47 mil KM uvećan je za 100% u odnosu na 2012. kada je iznosio 20 mil KM.

Od novih sadržaja čija će izgradnja započeti u 2020. godini, Efendić najavio je izgradnju Sportsko - rekreacionog centra u Naselju heroja Sokolje, jednom od najvećih novogradskih naselja koje sada nema sličnih sadržaja.

- Osigurana su i sredstva za projekat izgradnje koncertne dvorane i omladinskog pozorišta, čija će izgradnja takođe započeti u narednoj godini. Još jedan kulturni sadržaj, sa više od 700 sedećih mjesta, gradiće se na atraktivnoj lokaciji u blizini zgrade Opšine Novi Grad - saopšteno je iz ove općine.

Takođe, istaknuto je da će početkom iduće godine, u januaru ili februaru, opština raspisati međunarodni javni poziv investitorima za izgradnju Kongresnog centra Sarajeva. Radi se o projektu u vrednosti između 350 i 400 mil KM.

U planu je i nastavak uređenja šetališta kroz naselje Dobrinju u dužini od još jednog kilometra, gde će gotovo u potpunosti biti zaustavljen motorni saobraćaj, osim za dostavna vozila samo u jutarnjim satima. Već je uređen jedan zeleni pojas, a u jednom dijelu Bulevara branilaca Dobrinje zaustavljeno je kretanje automobila. Od naredne godine planirano je da to u potpunosti bude zona za šetanju.

Na lokalitetu Rajlovca predstoje značajne investicije kada je u pitanju auto-industrija, firma ASA šped će na 50.000 kvadratnih metara započeti izgradnju proizvodnih pogona za nemačku firmu Veritas koja ima više od 350 zaposlenih. Takođe, u Novom Gradu firma Bingo iz Tuzle gradi najveći trgovački centar u BiH, a radi se o investiciji vrednoj više od 60 mil KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.