NavMenu

Otvoren novi prodajno-servisni centar Mercedes i Chrysler vozila "Ristić" - investicija u Čačku vredna 4 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2009. 11:58
Komentari
Podeli

Ivanjičko preduzeće "Ristić", ovlašćeni partner kompanija "Mercedes-Benz", "Chrysler", "Jeep" i "Dodge", otvorilo je juče (18. novembar 2009. godine) novi poslovno-servisni centar u Prislonici kod Čačka, koji je najveća investicija u auto-industriju u tom regionu. U objekte površine 2.850 m2 uloženo je 4 mil EUR, a projekat je realizovana iz sopstvenih finasijskih sredstava kompanije, sredstvima banaka i Fonda za razvoj Republike Srbije, uz podršku kompanije "Mercedes-Benz SCG". Osim novootvorenog centra kod Čačka, "Ristić" poseduje i jedan u prilikama kod Ivanjice.

"Na atraktivnoj lokaciji izgrađen je najsavremeniji izložbeni salon za prodaju "Mercedes-Benz", "Chrysler", "Jeep", "Dodge" i "Mitsubishi Canter" vozila, koji je opremljen po najvišim standardima. Neposredno iznad salona nalazi se servisni centar, koji ima prijemno odeljenje, radionice za popravku putničkih i teretnih vozila, kao i lepo uređen bife u kome klijenti provode vreme dok čekaju završetak popravke", navedeno je u saopštenju kompanije "Mercedes Benz SCG".

Radionica za putnička vozila ima 8 dizalica (10 radnih mesta) nosivosti od 3.200 do 5.000 kg, makazastu dizalicu za aktivni prijem i reglažu trapa, kao i opremu za ispitivanje kočnica i amortizera. Radionica za teretna vozila ima 3 kanala, od kojih su dva namenjena za servisiranje i popravke, a treći za dijagnostiku, jer je opremljen valjcima za proveru kočnica, uređajem za ispitivanje oslanjanja, uređajem za baždarenje tahografa i uređajem za reglažu trapa.

Servisni centar u Prilikama kod Ivanjice

Objekat u Prilikama se prostire na površini od od 16.000 m² a sastoji se od 6 jedinica, ukupne površine oko 4.000 m2. Pored radionice za popravku i servisiranje teretnih vozila i transportera koja ima tri kanala, postoji limarska radionica sa svim potrebnim alatima za popravku kako čeličnih, tako i aluminijumskih delova vozila. Radionica ima pripremno odeljenje i komoru za farbanje dužine 17 m u kojoj se može obaviti farbanje autobusa. Centar je opremljen je sa oko 4.500 rezervnih delova, a isporuka delova obavlja se svakodnevno.

- Radionica u Prilikama je specijalizovana za remont motora i menjača i opremljena je velikim brojem specijalnih alata. U toku je ugradnja opreme JOSAM za ispitivanje svih tipova šasija kamiona i autobusa kao i postavljanje kabine za lakiranje putničkih vozila, pripremne stanice i aluminujumskog boxa (odeljenje za popravku delova od aluminijuma) - navedeno je u saopštenju komapnije "Mercedes Benz SCG".

Preduzeće "Ristić" iz Ivanjice osnovano je kao transportno preduzeće 1989. godine da bi vremenom proširilo delatnost na trgovinu naftinim derivatima, prodaju i servisiranje motornih vozila, kao i na izradu nadogradnji mini i midi autobusa (po ECE standardima).

Od 2000. godine preduzeće je generalni zastupnik za Srbiju i Crnu Goru nemačke firme "Konvekta" koja se bavi proizvodnjom rashladnih sistema i klima uređaja.

Od juna 2003. godine "Ristić" posluje u okviru servisne mreže "DaimlerChrysler" kao ovlašćeni serviser, a od maja 2004. je ovlašćeni diler i bavi se poslovima vezanim za prodaju i servisiranje "Mercedes-Benz" i "Chrysler", "Jeep", "Dodge" vozila ali i proizvodnjom mini i midi autobusa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.