NavMenu

Od 1. januara 2020. minimalna cena rada 172,54 dinara "neto", po radnom času

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.12.2019. 19:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Petrovic/shutterstock.com)Ilustracija
Od 1. januara 2020. godine primenjuje se nova minimalna cena rada, koja bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, iznosi 172,54 dinara "neto", po radnom času.

Odluku o povećanju minimalne cene rada za period januar-decembar 2020. godine, na osnovu ovlašćenja iz člana 112. stav 2. Zakona o radu donela je 13. septembra 2019. Vlada Srbije.

- Svaki poslodavac koji je doneo odluku o uvođenju minimalne zarade, u obavezi je da zaposlenom istu isplati u visini koja se određuje na osnovu navedene odluke Vlade i koja važi za mesec u kojem se vrši isplata. Dakle, ukoliko poslodavac isplatu minimalne zarade za mesec decembar 2019. godine vrši u mesecu januaru 2020. godine, moraće da primeni novu odluku Vlade o minimalnoj ceni rada (172,54 dinara po radnom času) - navode iz Unije poslodavaca Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.