NavMenu

Lista najopasnijih poslova u SAD

Izvor: Investitor Ponedeljak, 30.12.2019. 12:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: FrameAngel/shutterstock.com)Ilustracija
Prošle godine se u Sjedinjenim Američkim Državama dogodilo 5.250 smrtnih slučajeva na radnom mestu. Najveći broj smrtnih slučajeva na radu, proporcionalno broju radnika, desio se među drvosečama, pa je to najopasnije zanimanje u SAD.

Najveći rizici su da na njih padne objekat tokom seče drveta, ili da dožive nesreću sa opremom koja je povezana sa sečom šume. Broj fatalnih nesreća u ovom poslu je 28 puta veći od proseka.

U ovoj grani industrije u kojoj radi 53.600 ljudi desile su se 74 fatalne nesreće i 1.040 nefatalnih nesreća. Ukupan broj fatalnih povreda mereno na 100.000 radnika je 97,6. Prosečna plata za ovaj posao je 40.650 dolara godišnje, prenosi Investitor.

Na drugom mestu su ribari kod kojih je najveća opasnost pad s broda, a u ovoj grani industrije dešava se 77,4 fatalnih nesreća na 100.000 radnika.

Na trećem mestu su piloti i letači inženjeri, a u ovom sektoru strada se uglavnom u privatnim (manjim) avionima, dok su nesreće s komercijalnim letovima veoma retke.

Na četvrtom mestu radnika koji najviše ginu su oni koji rade na krovovima, a nije teško zaključiti na koji način oni stradaju.

Peto najopasnije zanimanje su skupljači otpada i reciklirajućih materijala, koji najviše stradaju u transportu, a na šestom mestu su vozači i trgovački putnici, koji takođe život gube na putevima.

Među najopasnijim zanimanjima su i farmeri koji takođe ginu u transportu. Na osmom mestu su radnici na čeličnim konstrukcijama koje vreba opasnost od pada.

Na devetom mestu su nadzornici gradilišta i radnici na vađenju ruda ili nafte.

Listu deset naopasnijih zanimanja u SAD zatvaraju nadzornici na uređenju okoline i šišanja i održavanja travnjaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.