NavMenu

PAMTIĆU U 2019: Luka Popović

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.12.2019. 12:29
Komentari
Podeli
Luka Popović je osnivač i urednik portala EX-YU Aviation News, specijalizovanog u oblasti avijacije. Pokrenut 2008. godine kao blog, EX-YU Aviation News je prerastao u portal posvećen vestima iz komercijalne avijacije na prostoru bivše Jugoslavije. Od svog osnivanja ažurira se svakodnevno.

Diplomirao je na fakultetu političkih nauka u Beogradu, a duži deo svog života proveo u Australiji.

DOGAĐAJ GODINE


Veliki rast prometa u vazdušnom saobraćaju u Srbiji. U toku 2019. nacionalni prevoznik uveo je više od 20 novih linija, sa tri aerodroma u zemlji – Beogradu, Nišu i Kraljevu – što smatram izuzetnim poduhvatom. Istovremeno, strani prevoznici nastavili su da razvijaju svoj saobraćaj ka Srbiji, što je sve doprinelo rekordnom broju putnika u našim vazdušnim lukama.

PROMAŠAJ GODINE


Najava nominacije Beograda za "Zelenu prestonicu Evrope" u godini kada niže rekorde po zagađenosti vazduha.

LIČNOST GODINE

Novak Đoković. Za mene i dalje jedan od najboljih ambasadora Srbije u svetu i najbolji uzor mlađim generacijama u zemlji. I ove 2019. je postigao izuzetne rezultate na terenu i nastavio da se bavi humanitarnim radom u Srbiji.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


Investiranje u infrastrukturu, kako u drumskom, tako i u vazdušnom saobraćaju.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

Ignorisanje i nedostatak sluha za nezadovoljstvo građana u različitim sferama života.


ŠTA OČEKUJETE U 2020. GODINI?


Posmatrano u svetskom kontekstu, 2020. godina biće dosta zanimljiva. Očekuju nas predsednički izbori u SAD, Olimpijske igre u Tokiju, lansiranje rovera na Mars od strane NASA kako bi se istražili uslovi za život, kao i svetska izložba Ekspo u Dubaiju. U domenu avijacije, očekujem da će se u 2020. konačno na nebo vratiti avioni tipa Boing 737 MAX koji su prizemljeni već mesecima zbog tehničkih nedostataka koji su naneli veliku štetu ovom proizvođaču. Takođe, u oktobru se napokon očekuje otvaranje novog aerodroma u Berlinu, koji kasni već devet godina i koji je postao simbol korupcije i podsmeha u uređenoj Nemačkoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.