Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.12.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završetak rekonstrukcije subotičkog Narodnog pozorišta najavljen za 2020.

Gradska kuća
Gradska kuća (Foto: Suzana Obradović)
Posle više od tri decenije, rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta u Subotici biće završena u 2020. godini i moći će nesmetano da se održavaju prve predstave, najavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

- Godina na izmaku je prošla u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranja novih radnih mesta, oživljavanja Palića, završetka radova na ipsilon kraku Koridora 10, od Subotice do graničnog prelaza Kelebija i velike posvećenosti realizaciji kapitalnih projekata. Projekti koji su odavno započeti, a godinama nisu realizovani sada se privode kraju i u najskorijem roku će biti završeni. U narednoj godini, koncentrisaćemo se na nastavak opremanja komunalne infrastrukture, kao i na dalje privlačenje investitora - istakao je Laban.

Inače, u 2019. godini u Subotici su fabrike otvorile brojne strane kompanije među kojima su italijanski Ondaplast za proizvodnju plastičnih ploča i materijala, investicija vredna 6,5 mil EUR. U privrednoj zoni Mali Bajmok je otvorena fabrika nemačke kompanije B+B Thermo-Technik GmbH za proizvodnju termotehničkih senzora što je Subotici donelo još milion evra.

Kao najveća investicija u protekloj godini, nemačka kompanija Boysen koja se bavi proizvodnjom izduvnih sistema za automobile započela je izgradnju proizvodnog pogona – ovaj investicioni projekat obuhvata ulaganje u vrednosti od približno 60 mil EUR i zapošljavanje više od 500 radnika na neodređeno vreme, u roku od pet godina, navodi se u saopštenju.

Jačanje preduzetničkog i inovativnog duha omogućeno je kroz otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u koji je uloženo više od 40 miliona dinara, a sa težnjom da se osnaži inovativni potencijal Okruga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.