NavMenu

Zakupci na novoj adresi - iz "Inex" zgrade izlazi 18 firmi, a useljava se komplatna administracija grada Beograda

Izvor: Novosti Sreda, 18.11.2009. 10:10
Komentari
Podeli

"Inex" kula je dobila novog vlasnika, a njeni sadašnji stanari uskoro će morati da potraže drugu adresu. Poslovnu zgradu, površine 12.900 m2 kupio je konzorcijum - grad Beograd i JKP "Gradska čistoća", s namerom da se u dvadesetosprtanicu preseli čitava beogradska administracija. Zgradu će pre toga morati da napusti sadašnjih 18 zakupaca.

Kako su "Novosti" čule od Mirka Borovčanina, stečajnog upravnika kompanije "Inex interexport", sadašnji stanari bi trebalo u roku od 30 dana da napuste kancelarije. Svi zakupci imali su ugovor koji je predviđao da prostor mogu da koriste do unovčenja stečajne mase.

Najveći deo prostora trenutno koristi izdavačka kuća "Ringier", vlasnik "Blica". Pored podzemne garaže i magacina u prizemlju, ona zakupljuje kancelarije na još sedam spratova - ukupno 2.833 m2. Dva sprata, 970 m2, koristi "Press publishing group". PM "Lukas enterprise", sa sedištem u Nikoziji, zakupljuje 600 m2. U "Inex" su sada i kancelarije Mitropolije Srpske pravoslavne crkve sa Cetinja, UFA medije, Sportskog informativnog servisa, "HDL Design House", "Geogis konsultanata" i "Radne žene".

Tu su još i firme nastale iz kompanije "Inex" - "Inex hoteli", "Ineks interexport" u stečaju, HK Fond "Interexport", "Inex trade" i "Inex". One zajedno zauzimaju 1.216 m2.

Kao zakupci se vode i "AD Telefonija" i Art televizija. U Ulici kraljice Marije, međutim, nisu njihove kancelarije, već - antene. Ove dve firme zakupljuju "Inex" krov.

I pored podugačke liste zakupaca, u zgradi ima još slobodnog poslovnog prostora. Prazno je 1.757 m2.

Selidba

Kupljenu zgradu Beograd treba da plati do 21. decembra. U Gradskoj upravi još nemaju plan selidbe, pa se ne zna kada će u nju preći službenici. Gradski pravobranilac Strahinja Sekulić rekao je da će sadašnjim stanarima "dati razuman rok za iseljenje".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.