NavMenu

Prosečna plata u sektoru vazdušnog saobraćaja 181.381 dinara

Izvor: Tanjug Sreda, 25.12.2019. 14:29
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Najveću platu u Srbiji u oktobru su primili zaposleni u sektoru vazdušnog saobraćaja i to 181.381 dinara neto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), po visini primanja slede ih zaposleni u sektoru eksploatacije sirove nafte i prirodnog gasa, kao i oni koji pružaju usluge u rudarstvu, a koji su zaradili prosečno oko 140.000 dinara.

Programeri i konsultanti u IT sektoru, dobili su u oktobru u proseku oko 126.000 dinara, a za njima slede zaposleni koji rade u sektorima finansija i osiguranja, informisanja i komunikacija, snabdevanja strujom, gasom i parom, zaposleni u duvanskoj industriji...

Najniže plate su zabeležene u sektoru delatnosti posluživanja i pripreme hrane i pića, odnosno konobari, radnici u pekarama, hamburgerijama, koji su primili oko 32.223 dinara neto. Plate onih koji rade u sektoru zdravstvene i socijalne zaštite, prosečno su bile oko 54.000 dinara.

U oblasti umetnosti, zabave i rekreacije primanja su bila oko 46.000 dinara, a u uslužnim delatnostima, poput onih koji se bave popravkom računara, mobilnih telefona i drugih uređaja, plate su iznosile oko 32.000 dinara.

Prosečne zarade zaposlenih na održavanju objekata i parkova, čistačica, domara, kao i zaposlenih u komunalnim preduzećima, bile su u oktobru 38.599 dinara.

Kada je reč o prosečnoj zaradi po gradovima i opštinama, najveća primanja imali su zaposleni sa prebivalištem u Beogradskoj opštini Vračar, čije plate se u oktobru iznosile nešto više od 90.000 dinara, dok je prosek za ceo region Beograda 67.714 dinara.

Zarade u oktobru u Vojvodini bile su prosečno 52.512 dinara u desetom mesecu ove godine, a najveća prosečna plata beleži se u Novom Sadu (60.729 dinara). Najmanje novca u oktobru dobili su žitelji Bača, čija primanja su u proseku bila 42.531 dinar.

Kada je reč o jugu Srbije, prosek primanja je nešto viši od 47.000 dinara, a statistika pokazuje da su najmanje zarade primili stanovnici Vlasotinca, 37.737 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.