NavMenu

Oživljava planina Rudnik - Gradiće se otvoreni bazen i novi smeštajni kapaciteti, u planu i ski-staza (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 25.12.2019. 15:48
Komentari
Podeli
Budući izgled bazena u Gornjem Milanovcu (Foto: Opština Gornji Milanovac)Budući izgled bazena u Gornjem Milanovcu
Budžetom za 2020. godinu predviđena je izgradnja zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu, a u planu i izgradnja otvorenog bazena na Rudniku, kao i vizitorskog centra. Kako za eKapiju navode iz opštinske uprave za bazen je završena projektna dokumentacija, a očekuje se da će, uz pomoć privrednika, izgradnja početi u 2020. godini.

- Zatvoreni bazen je nešto što se već godinama priča da bi trebalo da se uradi, a naši sugrađani su prilikom javne rasprave o budžetu i rekli da je to jedan od prioriteta, tako da ćemo zatvoreni bazen sa našim privrednicima početi da gradimo već u narednoj građevinskoj sezoni - rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Projektovani izgled bazena na Rudniku (Foto: Opština Gornji Milanovac)Projektovani izgled bazena na Rudniku

U septembru je sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija potpisan ugovor od 10 miliona dinara za projekat "Vizitorski centar Rudnik - centar razvoja turizma rudničkog kraja."

Kako za eKapiju navode iz opštinske uprave Gornjeg Milanovca, vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodaje tura i paketa različitih aktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti). Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima.
Planirani izgled Vizitorskog centra (Foto: Opština Gornji Milanovac)Planirani izgled Vizitorskog centra
Osim smeštajnih kapaciteta, vizitorski centar na će raspolaganju imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija...). Takođe, u sklopu objekta planira se suvenirnica, gde će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran).

Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineo bi razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja, povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja.

- Najavljeni su i pregovori sa skijalištima Srbije za izgradnju manje ski-staze na Rudniku, koja će biti korišćena za obuku skijaša, za šta će biti neophodno i veštačko osneživanje, zbog manjka snežnih dana. Takođe, lokalna samouprava planira za 2020. godinu i rešavanje problema kanalizacije i prečišćavanja vode na Rudniku, što je preduslov za ozbiljan razvoj turizma na ovoj planini - kažu iz opštinske uprave Gornjeg Milanovca.

I. Milovanović
Fotogalerija
Bazen u Gornjem Milanovcu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.