NavMenu

Air Serbia među prvim avio-kompanijama JIE sa IATA NDC sertifikatom - Nove mogućnosti za distribuciju proizvoda

Izvor: eKapija Utorak, 24.12.2019. 12:37
Komentari
Podeli
(Foto: Air Serbia)
Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) sertifikovala je kompaniju Air Serbia za drugi nivo NDC standarda (New Distribution Capability), svrstavši je tako među vodeće svetske avio-kompanije koje su svoj distribucioni sistem prilagodile savremenim načinima komunikacije.

Air Serbia je tako postala jedna od prvih avio-kompanija jugoistočne Evrope koja je dobila NDC sertifikat nivoa 2, i prva na svetu sa najnovijom 19.2 verzijom sertifikata koji definiše potencijale za distribuciju proizvoda.

Zahvaljujući tom standardu, Air Serbia će od sledeće godine u okviru pilot projekta, odabranim turističkim agencijama i korporativnim klijentima ponuditi portal kao platformu za distribuciju proizvoda, koji uključuje avio-kartu i sve dodatne usluge pre, za vreme i posle leta, saopštila je kompanija.

NDC standard omogućava srpskom nacionalnom avio-prevozniku da na pravi način ponudi svoj proizvod na sve zahtevnijem tržištu.

- U današnje doba proizvod avio-kompanije postaje roba, tako da moramo biti spremni da menjamo naš pristup klijentima i prilagodimo ponudu našeg proizvoda trgovačkim principima, uz osluškivanje iskustava iz direktne prodaje. Zato je ovaj standard i sve ono što za njim sledi u našoj budućoj komunikaciji sa svima koji prodaju naše karte od veoma velikog značaja za kompaniju - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju.

NDC standard okuplja 79 vodećih svetskih avio-prevoznika sveta, a omogućava im da adekvatno transformišu i prilagode načine za ponudu svog proizvoda na tržištu. Taj program je podržan od strane brojnih subjekata turističke i IT industrije, a pokrenula ga ja IATA u cilju razvoja i usvajanja novog standarda za prenos podataka na tržištu zasnovanog na XML jeziku (Extensible Markup Language).

Iz IATA navode da pružaju jedini zvanični program sertifikacije u industriji za podršku Novog distributivnog kapaciteta (NDC) standarda, odnosno NDC sertifikacionog programa.

Dana 17. decembra 2019. godine, Akcionarskom društvu za vazdušni saobraćaj Air Serbia Beograd, dodeljen je status NDC sertifikat nivo 2, u okviru programa sertifikacije NDC. Ovaj status prepoznaje da Akcionarsko društvo za vazdušni saobraćaj Air Serbia, iz Beograda koristi poruke o upravljanju ponudama čije su šeme u skladu sa standardnom šemom NDC poruka, verzija 19.2.

NDC standard, poboljšava mogućnosti za komunikaciju između avio-kompanija na jednoj strani i svih zainteresovanih strana drugoj strani i omogućava da usluge budu ponuđene širem auditorijumu uz značajno bolji kvalitet podataka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.