NavMenu

PAMTIĆU U 2019: Joško Piteša

Izvor: eKapija Utorak, 24.12.2019. 12:30
Komentari
Podeli
Joško Piteša je menadžer operacija austrijske kompanije IMMOFINANZ u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, koja je vodeći operator za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Piteša ima 14 godina iskustva u oblasti nekretnina, uključujući devet godina upravljanja investicijama i poslovima prodaje i lizinga nekretnina.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u promovisanju saradnje između kompanija, Piteša poseduje znanje i iskustvo u pronalaženju i sticanju potencijalnih nekretnina i investicija, zatim veštine u tržišnim analizama i istraživanjima, promociji, marketingu, prodaji, lizingu, kao i realizaciji projekata u vezi sa nekretninama.

Joško Piteša je od 2011. godine lokalni predstavnik kompanije AVESTUS Real Estate. Na početku karijere radio je kao agent za nekretnine i kao lokalni predstavnik i tehnička podrška u potrazi za investicionim mogućnostima u Zagrebu i na obali Hrvatske.

Karijeru u kompaniji IMMOFINANZ Piteša je započeo 2016. godine kao Leasing menadžer, 2017. preuzima Srbiju kao direktor operacija, a u aprilu 2018. i Sloveniju. U avgustu 2019. godine postao je menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Profesionalno se bavio košarkom, a zaigrao je i za nacionalni tim Hrvatske.

DOGAĐAJ GODINE

Za kompaniju IMMOFINANZ i naše poslovanje u Srbiji, događaj ove godine je svakako otvaranje našeg desetog STOP SHOP ritejl parka u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici. Na jubilarnom otvaranju u avgustu saopštili smo da je od planirane investicije od 60 mil EUR, investicija IMMOFINANZ-a u Srbiji porasla na 112 mil EUR. Ovim događajem potvrdili smo naše obećanje kada smo 2015. godine došli na srpsko tržište - tu smo da ostanemo.

PROMAŠAJ GODINE

Smatram da pri pravljenju ovakvih osvrta sve loše treba da ostavimo iza sebe - u tome je i simbolika Nove godine. Verujem da je bilo mnogo promašaja, što na kolektivnom, što na individualnom nivou. Međutim, kada na nešto ne možemo da utičemo, najbolje što možemo da uradimo jeste da okrenemo novu stranicu.

LIČNOST GODINE

Kao bivši košarkaš i veliki ljubitelj sporta, pomno pratim uspehe sportista u našem regionu. Naravno, na prvom mestu je legendarni Novak Đoković i njegovo istorijsko osvajanje Vimbldona. Posebno bih izdvojio i odbojkašku reprezentaciju Srbije, na čelu sa trenerom Slobodanom Bobom Kovačem, kao i Dušana Tadića, fudbalera Ajaksa koji je svoj tim doveo do polufinala Lige šampiona i jedan je od svega nekoliko igrača u istoriji fudbala koji je od prestižnog Frans fudbala dobio najvišu ocenu 10 za performans na utakmici protiv Reala u Madridu.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


U ovom pogledu izdvojio bih napredak Srbije za četiri mesta na Doing Business listi Svetske banke za 2020. godinu. Srbija tako zauzima 44. poziciju među 190 rangiranih zemalja, a u kategoriji dobijanja građevinskih dozvola nastavlja se trend pomaka, ove godine za dva mesta, tako da je Srbija sada deveta na listi. Takođe bih pohvalio odluku Grada Beograda o zabrani plastičnih kesa u svim maloprodajnim objektima, što je znak da očuvanje životne sredine postaje značajna tema u Srbiji.

NAJGORI POTEZ DRŽAVE

Jedna od prvih stvari koje vas nauče kao sportistu jeste da uvek budete fokusirani na sledeću utakmicu i na ono što možete da popravite u narednoj igri. Mislim da sam takav način razmišljanja usvojio i van terena, pa po automatizmu retko kritikujem stvari koje su prošle. Koncentrisan sam na izazove koji me očekuju i načine na koje mogu da doprinesem da se stvari razvijaju bolje, gde god da se nalazim.

ŠTA OČEKUJETE U 2020. GODINI?


U 2020. godini očekujemo dalji rast IMMOFINANZ-a na obećavajućem tržištu u Srbiji. Pored toga, akvizicije u Sloveniji i Hrvatskoj otvorile su nove mogućnosti za IMMOFINANZ i ohrabrile nas da se dalje razvijamo u ovom rastućem sektoru u čitavom regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.