NavMenu

Konzorcijum ADP-TAV želi da upravlja Aerodromima Crne Gore - Spremni da ispune sve zahteve Vlade

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.12.2019. 10:45
Komentari
Podeli
Aerodrom Tivat (Foto: YouTube/screenshot)Aerodrom Tivat
Francusko-turski konzorcijum ADP-TAV spreman je da ispuni sve zahteve Vlade Crne Gore i preuzme upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Iz ADP-TAV-a, koji je jedan od sedam konzorcijuma i kompanija zainteresovanih za dobijanje koncesije za crnogorske aerodrome, kažu za Novu M da su, ukoliko pobede na javnom pozivu za dobijanje koncesije, spremni da odmah počnu sa investicijama.

- ADP i TAV traži mogućnosti novih aerodromskih projekata širom sveta. Shodno tome, Crna Gora je pokazala da ima neiskorišćeni potencijal za razvoj u turističkom sektoru i uspešnu ekonomsku priču od obnove nezavisnosti. Takav razvojni potencijal u mnogim oblastima su glavni razlozi zbog kojih je Grupa ADP pokazala interesovanje za koncesiju - navode u tom konzorcijumu.

Ističu da, ukoliko pobede na javnom pozivu, planiraju da brzo izdvoje potrebna sredstva za Crnu Goru i počnu radove na oba aerodroma radi povećanja postojećih kapaciteta.

- ADP će ostati posvećen prenošenju međunarodnog iskustva u upravljanju aerodromima da svi koji lete preko aerodroma u Podgorici i Tivtu dobiju najveći kvalitet usluge koji već decenijama postoji u Parizu i Istanbulu - poručuju u konzorcijumu

ADP ima ukupno 25 aerodroma širom sveta i 13 aerodroma u Evropi, a upravlja i aerodromima u regionu, dok TAV upravlja aerodromima u Skoplju i Ohridu, podseća Nova M i ističući i da konzorcijum ADP-TAV rukovodi zagrebačkim aerodromom.

Kako dodaje, budući koncesionar aerodroma Crne Gore biće u obavezi da tokom ukupnog trajanja koncesije investira 200 mil EUR, a najmanje 80 mil EUR tokom prve investicione faze.

Koncesionar će, takođe, morati da plati i 100 mil EUR avansa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.