NavMenu

Odobrena gradnja prvog drvenog stadiona (VIDEO)

Izvor: Nezavisne novine Subota, 21.12.2019. 10:33
Komentari
Podeli
(Foto: Nathan Rogers/unsplash)
Engleski četvrtoligaš Forest Grin biće prvi fudbalski klub na svetu sa stadionom koji će kompletno biti izgrađen od drveta.

Inovativni i revolucionarni projekat kluba iz Nelsvorta pobrao je brojne simpatije kada je prvi put predstavljen, u pitanju je nešto dosad neviđeno u fudbalskom doživljaju, ali trebalo je sačekati da se sve kockice poslože kako bi plan dobio "zeleno svetlo".

Došao je i taj dan, na ponos ljudi koji su pokrenuli ideju i predstavili grandiozni eko objekat, jedinstven takve vrste na svetu.

Forest Grin je saopštio da je gradsko veće Stroud iz drugog puta odobrilo početak izgradnje novog stadiona, koji će biti udaljen iz centralne gradske zone.

- Mislim da je ovo prava odluka - prokomentarisao je odluku Grada gazda Forest Grina Dejl Vins, aludirajući na letošnji negativan odgovor gradskih većnika zbog bojazni da bi izgradnja stadiona mogla da naruši eko ambijent na mestu gde je planirana gradnja.

Uz stadion biće obezbeđeno 1.700 parking mesta, a biće izgrađena i dva terena sa prirodnom podlogom.

I dalje, ipak, ima autoriteta koji se ne slažu sa odobrenjem izgradnje stadiona na mestu gde to nije predviđeno zbog prirodnog okruženja i negativnog uticaja koje bi fudbalske utakmice i sve što ih prati, mogle da izazovu.

Izgradnja potpuno prirodnog stadiona je novi korak ka prilbližavanju kluba prirodi.


- Posebnost našeg novog stadiona je što će biti kompletno sagrađen od drveta. To će biti prvi takav stadion na svetu. Počeli smo sa praznim papirom, napunili smo ga ideajama i krenuli. Sad gradimo drveni stadion. Imaćemo "najzeleniji" stadion sveta - rekao je na ranije, na predstavljanju projekta i makete stadiona predsednik Dejl Vins.

Posle sedam meseci izabran je projekat od 120 mil EUR, kompanije Zaha Hadid Architects, koji je predvideo izgradnju Eko parka i drvenog stadiona od oko 5.000 mesta.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.