NavMenu

Pokrajinska vlada preuzima 47 zdravstvenih ustanova

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.12.2019. 14:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)Ilustracija
Pokrajinska vlada preuzima osnivačka prava nad 47 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini. Naime, 44 doma zdravlja i tri zavoda – Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, od sada će voditi AP Vojvodina, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.

Novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti predviđeno je da AP Vojvodina preuzme osnivačka prava nad zdravstvenim ustanovama koje obavljaju delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite (osim apoteke), koje su osnovane na teritoriji Pokrajine, a nad kojima je osnivačka prava vršila jedinica lokalne samouprave.

Za vršenje prava i obaveza osnivača nad domovima zdravlja sredstva su planirana u Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o budzetu AP Vojvodine za 2020. godinu. Donete odluke u skladu su sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o prenošenju određenih ovlašćenja u oblasti zdravstva koja ima Skupština AP Vojvodine na Pokrajinsku vladu.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se 98 miliona dinara usmeri ustanovama socijalne zaštite za unutrašnje i spoljašnje održavanje objekata, nabavku opreme i nameštaja.

Sredstva su usmerena Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Gerontološkom centru u Zrenjaninu, Domu za duševno obolela lica Čurug, SOS Dečjem selu Dr Milorad Pavlović u Sremskoj Kamenici, Gerontološkom centru u Novom Sadu, Domu za decu i omladinu Kolevka u Subotici, i Domu za lica ometena u razvoju Othon u Staroj Moravici.

Na sednici je doneto i rešenje da se ukupno 9,1 milion dinara usmeri osnovnim školama Moša Pijade u Debeljači, Sonja Marinković, Odeljenje u Mihajlovu, i Žarko Zrenjanin u Obrovcu za zamenu stolarije i popravku krova fiskulturne sale.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.