NavMenu

Proglašena najbolja penušava vina 2020. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.12.2019. 10:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lukas Gojda/shutterstock.com)Ilustracija
Veliko međunarodno ocenjivanje penušavih vina održano je u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, 9.12.2019. Sudijama se ove godine pridružila i Milena Zakarić, zvanično najbolji somelijer Srbije kada su penušavci u pitanju.

- Činjenica je da za vreme nadolazećih praznika raste prodaja penušavih vina, pa se time treba pripremiti i za najbolji mogući marketing. Verujemo da će i rezultati ovoga ocenjivanja dodatno doprineti prodaji - saopštili su organizatori, a prenosi sajt Žene i vino.

Ove godine, ocenjivanje je prvi put organizovano u Hrvatskoj, a organizator je bio Salon penušavih vina Zagreb uz pomoć partnera, Hrvatskog sommelier kluba.

Penušava vina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Italije ocenjivale su dve sedmočlane komisije u kojima su bili enolozi, somelijeri, mladi vinari i vinski novinari. Na čelu komisija bili su enolozi, Ivana Nemet i Dušan Brejc. Najvišu ocenu (87,6) i titulu ukupnog pobednika dobio je Isteničev Prestige extra brut 2013.

Najviše ocenjena vina 4. Salona penušavih vina Zagreb 2020 po kategorijama su:


Bela penušava vina

- Istenič, Prestige extra brut, 2013, Bizeljsko-Sremiški, Slovenija

- Vina Kauran, Muscat, brut, 2010, Štajerska Slovenija, Slovenija
- Istenič, No. 1, brut, NV, Bizeljsko-Sremiški, Slovenija


Rose penušava vina

- Petrač, Bregh rosé, brut, 2017, Središnja bregovita Hrvatska, Hrvatska
- Vipava 1894, Penina rosé, brut, 2017, Vipavska dolina, Slovenija
- Vinska kuća Pavlomir, Ružica Vinodola, brut, 2017, Hrvatska Istra i Kvarner, Hrvatska

Pobednička vina će biti službeno proglašena na 4. Salonu penušavih vina u Zagrebu, u petak 31. januara 2020, u hotelu Dubrovnik, a najbolja vina ljubljanskog salona će biti proglašena 14. februara 2020. u ljubljanskom hotelu Slon, na 7. Salonu penečih vin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.