Izvor: eKapija | Sreda, 18.12.2019.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sombor raspisao nekoliko javnih nabavki - Ukupna vrednost gotovo 500.000 EUR

Grašalkovićeva palata
Grašalkovićeva palata (Foto: YouTube/screenshot)
Grad Sombor je prethodnih dana raspisao nekoliko javnih nabavki za izradu projektno - tehničke dokumentacije i opremanje prostora u Grašalkovićevoj palati i Kulturnom centru, te za projekat rekonstrukcije Gerontološkog centra na Prvomajskom bulevaru.

Vrednost javnih nabavki objavljenih između 10. i 13 decembra meri se desetinama miliona dinara i čini se da će se Grad Sombor uhvatiti u koštac sa dugogodišnjim problemima u infrastrukturi, piše soinfo.

Gerontološki centar na Prvomajskom bulevaru

Najvrednija javna nabavka je ona za izradu projektno - tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i sanaciju Gerontološkog centra na Prvomajskom bulevaru. Ukupno predviđena sredstva iznose čak 31 milion dinara.

Konkursni zadatak je da se napravi projekat sveobuhvatne rekonstrukcije objekta za smeštaj penzionera na Novoj Selenči, kojim je predviđeno poboljšanje energetske efikasnosti, ugradnja novih liftova, rušenje nikada završenog dograđenog dela, uređenje zelenih površina, poboljšanje sistema grejanja, poboljšanje tople veze između objekata, rekonstrukcija kuhinje, zamena podova, i tako dalje.

Više o tenderu pogledajte OVDE.

Grašalkovićeva palata

Objekat u srcu centra grada, Grašalkovićeva palata, nosi neprocenjivu istorijsku vrednost, a danas se nalazi u prilično lošem stanju. Nedavno je okončan arhitektonski konkurs, koji bi toj zgradi trebalo da udahne sasvim novi život, a već se izvode radovi na uređenju prostorija za Muzej podunavskih Švaba, čije je naseljavanje pre više od dva veka koordinisano upravo iz Grašalkovićeve palate.

Objavljeni su javni pozivi za javnu nabavku za mašinske radove u okviru treće faze radova na rekonstrukciji (5.000.000 dinara); postavljanje šinske rasvete i opreme niskog napona (5.000.000 dinara); ugradnju elektroenergetske opreme - rasvete (3.200.000 dinara), te izradu tehničke dokumentacije enterijera i oblikovanja prostora sa potrebnim instalacijama iz 2. faze radova na galerijskom prostoru u Grašalkovićevoj palati (5.000.000 dinara).

Preostale tendere pogledajte OVDE, OVDE i OVDE.


Kulturni centar

Rekonstrukcija objekta Kulturnog centra nije ništa manje ambiciozna. Nakon sprovedenog tendera za izvođača radova, raspisana je javna nabavka za izradu projekta dizajna i platforme multimedijalnog, interaktivnog i analognog sadržaja uz instalaciju vredna pet miliona dinara. Očekuje se izrada projekta svojevrsnog istorijskog putovanja kroz somborsku književnost, filmsku umetnost, slikarstvo, arhitekturu, pozorišnu i muzičku umetnost.

Ovaj tender potražite OVDE.

Ukupna vrednost navedenih javnih nabavki 54.200.000 dinara, odnosno oko 463.000 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.