NavMenu

Grad Beograd plaća četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, uvećana novčana sredstva porodiljama

Izvor: eKapija Sreda, 18.12.2019. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: nuiza11/shutterstock.com)
Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.

– Grad je opredelio iznos od 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je ova vrsta finansijske pomoći prijavljenim bračnim parovima značajna olakšica, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku grada – rekao je Nikodijević.

On je istakao da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem podsticanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta, navodi se na sajtu Beoinfa.

– S ciljem podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koju daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević i dodao da je neophodna podrška, s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.