NavMenu

Imenovan novi Upravni odbor Metals banke

Izvor: Beta Četvrtak, 12.11.2009. 15:22
Komentari
Podeli

Skupština akcionara Metals banke imenovala je danas (12. novembra 2009. godine) na vanrednoj sednici novi petočlani Upravni odbor, što je jedan od formalnih uslova za ukidanje prinudne uprave u toj banci.

Kako se navodi u saopštenju, u petočlanom Upravnom odboru banke su Ljiljana Sredojev (predsednica), Ivan Ferko, Stevan Šogorov, Kristijan Oto-Noj (Christian Otto-Neu) i Đulio Baseđo (Guilio Baseggio) iz kompanije DDOR Novi Sad.

Narodna banka je u oktobru 2008. godine uvela prinudnu upravu u Metals banci iz Novog Sada zbog lošeg finansijskog stanja prouzrokovanog krizom likvidnosti, koja je pogoršana u vreme dok se banka nalazila pod korektivnim merama centralne banke.

Metals banka je polovinom jula dokapitalizovana novom emisijom 668.100 akcija po ceni od 5.500 dinara po komadu, a sve akcije su prodate unapred poznatim kupcima, Autonomnoj pokrajini Vojvodini i osiguravajućem društvo DDOR "Novi Sad".

To je pomoglo da se pokrije gubitak od četiri milijarde dinara koji je bio jedan od glavnih razloga uvođenja prinudne uprave.

Autonomna pokrajina Vojvodina je kroz dokapitalizaciju stekla većinsko vlasništvo u Metals banci od 61,9%, a DDOR je zadržao 10% učešća u kapitalu banke.

Prilikom nedavne rasprave o Predlogu statuta Vojvodine više puta se pominjalo da će Vojvodina dobiti razvojnu banku.

Prinudni upravnik Srđan Petrović je u jednom intervjuu rekao da bi za Metals banku bilo najbolje da se spoji s Fondom za razvoj Vojvodine i postane razvojna banka Vojvodine. Slične najave u više navrata iznosili su i pokrajinski funkcioneri, uključujući i predsednika Izršnog veća Bojana Pajtića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.