Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.12.2019.| 14:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se automatizovano parkiralište na Novom Beogradu - Gradu nedostaje 15.000 parking mesta

Gradnja novog parkirališta na Novom Beogradu (Foto: Beograd.rs)
Izgradnja parkirališta na Novom Beogradu, između upravne zgrade kompanije Air Serbia, nove autobuske stanice i naselja Belvil trebalo bi da bude završena za pet meseci, a vrednost radova je 100 miliona dinara.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, novi parking prostor imati 425 mesta, od kojih je 21 mesto rezervisano za osobe sa invaliditetom, prenosi Beoinfo.

– Na novom parking prostoru će prvih 15 minuta biti besplatno, što će roditeljima koji dovode decu u obližnji vrtić omogućiti nesmeten dolazak i odlazak sa decom. Ta mesta će biti iscrtana kao porodična parking mesta, koja su po propisima šira i omogućavaju korišćenje dečjih kolica – rekao je Vesić.

On je podsetio da Beogradu u centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, a van centra oko 10.000 mesta.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković je dodao da će određeni broj parking mesta biti ponuđen po povlašćenoj ceni za stanare koji žive u blizini novog parkirališta. Takođe je istakao da će novi parking prostor biti potpuno automatizovan – prvo otvoreno parkiralište u Beogradu koje će raditi bez ljudi, uz postojeća 22, koja već rade po istom principu u zatvorenom prostoru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.