Izvor: biznisinfo.ba | Ponedeljak, 16.12.2019.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro završetak prve faze izgradnje kompleksa Terme Ozren u Republici Srpskoj - Početak rada tokom letnje sezone

U završnoj je fazi opremanje prvog sprata i bazena banjsko-turističkog kompleksa Terme Ozren koji se gradi u Kakmužu kod Petrova, rekao je Slaviša Jović, direktor bijeljinske kompanije Milojević Gilje-gas, u čijem je sastavu ovaj kompleks.

Jović je rekao da je izgradnja kompleksa Terme Ozren, vrednog više od 5 mil EUR (10 mil KM) počela 2017. godine, a plan uprave je da kompleks bude otvaran po fazama, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

On je naveo da prva faza podrazumeva puštanje u rad svih bazena, spa i velnes centra, restorana sa kuhinjom, medicinskog bloka, kao i soba i apartmana na prvom spratu objekta.

- Naša želja je da sve završimo do prvog maja. Međutim, sve zavisi od toga koliko uspijemo iskoristiti predstojeće zimske mjesece. Izvode se zanatski radovi, a neke sobe će već za nekoliko dana biti spremne za opremanje namještajem - rekao je Jović.

Jović je rekao da je kompletan objekat zatvoren, odnosno postavljena je sva vanjska stolarija i pušteno grejanje.

On je kao naredni izazov naveo sprovođenje tople vode do objekta.

- U prvom momentu nismo znali šta taj posao podrazumeva, što nam je povećalo troškove za oko 1,5 mil KM. Drugi problem nam je i dalje nedovoljan broj radnika, ali nadamo se da ćemo, uprkos svim teškoćama, svečano otvaranje objekta upriličiti početkom naredne letne sezone - rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, drugi i treći sprat objekta, u kojima će do maja biti završeno oko 60% radova, biće otvarani u narednim fazama projekta.

Kako je najavljeno u ozrenskim Termama, samo u prvoj fazi, biće zaposleno oko 40 radnika, najviše ugostiteljskog, ali i drugih profila, a prema dogovoru sa menadžmentom prednost pri zapošljavanju imaće stanovnici opštine Petrovo.

Gostima će na raspolaganju biti četiri otvorena i sedam zatvorenih bazena, od kojih će 10 biti sa toplom vodom, a jedan sa nerablaženom termomineralnom izvorskom vodom.

Posebna atrakcija biće tobogani, od onih za dečiji uzrast, pa do najvećeg zatvorenog tobogana dugog 121 metar.

U spa i velnes centru gosti će moći da uživaju u saunama, turskom kupatilu, slanoj sobi i drugim pratećim sadržajima.

U saopštenju je navedeno da je termomineralna voda u Kakmužu naučno ispitivana i dokazano je da pomaže kod reumatizma, psorijaze, problema sa sinusima, pri deformaciji kičmenog stuba, povišenog krvnog pritiska, kao i niza drugih oboljenja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.