Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.12.2019.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Priboj dobija Regionalni startap centar vredan 50 miliona dinara

Ilustracija
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
Za izgradnju Regionalnog startap centra u Priboju, Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj opredelilo je 42 miliona dinara, dok će osam miliona biti izdvojeno iz budžeta opštine.

Ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra potpisali predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović i Aleksandar Vučur direktor ArTek inženjeriga, firme koja je imala najbolju ponudu na javnom tenderu. Potpisivanjem ovog Ugovora otpočinje realizacija projekta vrednog 50 miliona dinara, koji će sa 42.100.000 finansirati Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok će Opština sopstvenim novcem finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8,8 miliona dinara.

- To će biti prvi startap centar u Zlatiborskom okrugu i četvrti u Srbiji, što je još jedan pokazatelj da Priboj postaje strateško mesto. Samo u toku ove godine uloženo je preko 500 miliona dinara u revitalizaciju škola, a startap centar imaće neprocenjiv značaj za obrazovanje, inovacije i dalji održivi razvoj naše opštine - izjavio je Rvović, a navodi se na sajtu Opštine.

Direktor ArTeka Aleksandar Vučur potvrdio je da je ova firma spremna da spram roka od 90 dana i vremenskih uslova završi vrlo kompleksne radove u dijapazonu od građevinskih adaptacija prostora, hidrotehničkih radova, mašinske instalacije i drugih, gde je postignut i načelni dogovor da u svakom segmentu u kom to projekat dozvoljava, angažuje i lokalne izvođače i radnu snagu, što bi bio još jedan benefit za opštinu Priboj.

Koordinator Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju Danilo Prijović rekao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo, kao i bezbednosne strukture.

Direktor Industrijskih parkova Priboj Milomir Lučić istakako je da će preduzeće kao koaplikant pratiti i pomagati u svim procesima izgradnje i tehničkog prijema centra, i nakon otpočinjanja radi uzeti učešće u maksimalnom korišćenju centra u interesu razvoja grada, Slobodne zone i Industrijskih parkova Priboj.

Cilj projekta je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj i celokupnog Zlatiborskog okruga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.