NavMenu

Priboj dobija Regionalni startap centar vredan 50 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.12.2019. 08:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Za izgradnju Regionalnog startap centra u Priboju, Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj opredelilo je 42 miliona dinara, dok će osam miliona biti izdvojeno iz budžeta opštine.

Ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra potpisali predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović i Aleksandar Vučur direktor ArTek inženjeriga, firme koja je imala najbolju ponudu na javnom tenderu. Potpisivanjem ovog Ugovora otpočinje realizacija projekta vrednog 50 miliona dinara, koji će sa 42.100.000 finansirati Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok će Opština sopstvenim novcem finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8,8 miliona dinara.

- To će biti prvi startap centar u Zlatiborskom okrugu i četvrti u Srbiji, što je još jedan pokazatelj da Priboj postaje strateško mesto. Samo u toku ove godine uloženo je preko 500 miliona dinara u revitalizaciju škola, a startap centar imaće neprocenjiv značaj za obrazovanje, inovacije i dalji održivi razvoj naše opštine - izjavio je Rvović, a navodi se na sajtu Opštine.

Direktor ArTeka Aleksandar Vučur potvrdio je da je ova firma spremna da spram roka od 90 dana i vremenskih uslova završi vrlo kompleksne radove u dijapazonu od građevinskih adaptacija prostora, hidrotehničkih radova, mašinske instalacije i drugih, gde je postignut i načelni dogovor da u svakom segmentu u kom to projekat dozvoljava, angažuje i lokalne izvođače i radnu snagu, što bi bio još jedan benefit za opštinu Priboj.

Koordinator Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju Danilo Prijović rekao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo, kao i bezbednosne strukture.

Direktor Industrijskih parkova Priboj Milomir Lučić istakako je da će preduzeće kao koaplikant pratiti i pomagati u svim procesima izgradnje i tehničkog prijema centra, i nakon otpočinjanja radi uzeti učešće u maksimalnom korišćenju centra u interesu razvoja grada, Slobodne zone i Industrijskih parkova Priboj.

Cilj projekta je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj i celokupnog Zlatiborskog okruga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.