NavMenu

Zatvorena kotlarnica na mazut u centru Beograda

Izvor: eKapija Nedelja, 15.12.2019. 15:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Miroslav Lukic/shutterstock.com)Ilustracija
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u Jutarnjem programu, 12. decembra, TV Happy, da je Grad Beograd ugasio veliku kotlarnicu na mazut u Sportskom centru Mirko Sandić na Vračaru.

- Grad Beograd je danas ugasio veliku kotlarnicu u kojoj je trošeno oko 150 tona mazuta i lož-ulja godišnje. Ova kotlarnica se nalazila u stambenoj zgradi u Ulici Radovoja Koraća broj 6, a iz nje se grejao SC Mirko Sandić na Vračaru. Kotlarnica je sagrađena 1970. godine, sa dva kotla i dva gorionika snage 2 MW po gorioniku i trošila je 150 tona godišnje mazuta, a od prošle godine prebačena je na lako lož-ulje zbog ekoloških propisa.

Koliko je ova kotlarnica zagađivala vazduh, najbolje znaju stanari okolnih zgrada, ali i šire na Vračaru. Da ne govorimo o tome da je kotlarnica u stambenoj zgradi bila pretnja po bezbednost stanara, jer je uvek mogla da se desi havarija, kao što se i dogodilo 10. oktobra 2014. godine, kada je jedan kotao eksplodirao - rekao je zamenik gradonačelnika, navodi se na sajtu Beoinfa.


Vesić je naveo da je priključenjem Sportskog centra Mirko Sandić na centralno grejanje obezbeđeno da se vazduh u okolini više ne zagađuje, da se čuva životna sredina i obezbede bolji uslovi u kojima treniraju sportisti i građani.

- Gašenje ovakvih kotlarnica konkretni su koraci ka tome da se smanji zagađenje vazduha - poručio je Goran Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.