Izvor: Tanjug | Nedelja, 15.12.2019.| 17:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Švedski Rimaster zakupljuje poslovni prostor u Paraćinu od 3.000 m2 - Potpisivanje ugovora 16. decembra

Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Švedska kompanija Rimaster, proizvođač električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, zakupljuje poslovno proizvodni prostor u Paraćinu, sa namerom da u njemu zaposli 1.000 radnika.

Ugovor o zakupu, potpisaće u ponedeljak, 16.decembra u Paraćinu, predsednik opštine Saša Paunović i direktor Rimastera Tomas Stalnert, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine Paraćin.

Reč je o objektu površine 3.000 m2 u Industrijskoj zoni Zmič, koju gradi opština, a Rimaster je jedina firma koja se javila na oglas Skupštine opštine o zakupu objekta na sedam godina, po tržišnoj vrednosti, rečeno je Tanjugu u Opštinskoj upravi Paraćina.

Izgradnja objekta koštaće više od 250 miliona dinara, gradi ga preduzeće Grading a trebalo bi da bude završen u maju iduće godine.

Rimaster je u Paraćinu, započeo proizvodnju prošle godine u iznajmljenom prostoru, sa 40 radnika, "sada ih je oko stotinu", a plan je "da u budućnosti u novom objektu, zaposli 1.000 radnika", kažu u Opštinskoj upravi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.