Izvor: Novosti | Nedelja, 15.12.2019.| 17:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Španska farmaceutska kompanija Labiana postala vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici - Najavljena nova radna mesta

Grad Subotica (Foto: Srdjan Randjelovic/shutterstock.com)
Barselonska kompanija Labiana Life Sciences je nedavno postala vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici.

Kako je rečeno na sastanku gradonačelnika Bogdana Labana i Raula Bartolomea Moline, ambasadora Kraljevine Španije, u narednom periodu radiće se na intenziviranju ekonomske i kulturne saradnje, kao i odnosima između dve zemlje.

- To znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza postojećih kompanija, jer ta španska kompanija posluje u više od 50 zemalja - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Ambasador Molina predložio je uspostavljanje kulturne saradnje i bratimljenje Subotice i pojedinih gradova iz Španije koji su slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu.

- Kako je jačanje ekonomskih veza između Španije i Srbije najvažnije, investicija renomirane kompanije Labiana je veoma bitna jer će, pored poboljšanja ekonomskog stanja u ovom gradu, pomoći da mi više izvozimo, a doprineće i upodobljavanju naših farmaceutskih standarda sa standardima Evropske unije. To je do sada najveća i najvažnija španska investicija u Srbiji i sigurno će doprineti jačanju ekonomskih veza grada Subotice i cele Srbije sa Španijom - smatra ambasador Molina.

Labiana


Po rečima Manuela Ramosa, predsednika kompanije Labiana zaposleni u Veterinarskom zavodu u Subotici, kao delu grupacije Labiana, stručni su i izuzetno profesionalni, posebno kada je reč o biološkim inovacijama, zdravlju životinja i farmaceutskim standardima.

- Zadovoljan sam što je Veterinarski zavod postao deo naše grupacije i on će biti stub svih naših aktivnosti - naglasio je Ramos.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.