Izvor: eKapija | Subota, 14.12.2019.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Širenje mreže punjača za električne automobile na auto-putevima u Srbiji

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima mađarske kompanije MOL o razvoju mreže elektropunjača na auto-putevima u Srbiji.

Predstavnici te kompanije obavestili su potpredsednicu Vlade da planiraju da od 2020. godine na svojim benzinskim stanicama postave određeni broj elektropunjača, što će doprineti tome da se proširi mreža ovih uređaja na auto-putevima u Srbiji.

Mihajlović je predočila da je Srbija ove godine završila kompletan Koridor 10, a da će pre kraja godine biti pušteno u saobraćaj i 120 kilometara auto-puta od Surčina do Preljine.

- Veoma nam je stalo da ti auto-putevi budu obogaćeni i dodatnim sadržajima, među kojima je i razvoj mreže elektropunjača - poručila je ona.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter, bilo je reči i o unapređenju uslova za snabdevanje domaćeg tržišta naftom i naftnim derivatima kroz razvoj vodnog saobraćaja.

Mihajlović je naglasila da je za Vladu Srbije važno da kompanije imaju dobre uslove za poslovanje, nove investicije i razvoj.

Prema njenim rečima, kroz ulaganje u razvoj lučke infrastrukture i uređenje plovnih puteva država stvara uslove za lakše poslovanje svih koji koriste vodni saobraćaj za snabdevanje srpskog tržišta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.