Izvor: seebiz.eu | Petak, 13.12.2019.| 12:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveća hrvatska investicija u Bugarskoj - Orbico gradi logistički centar u Sofiji vredan 26,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)
Građevinska firma Cordeel Bulgaria, lokalna jedinica belgijske Cordeel Group, saopštila je da je započela izgradnju logističkog kompleksa u vrednosti 52 miliona leva (26,5 mil EUR) u Sofiji.

Projekat tipa "Build to Suit and Lease" biće urađen u skladu sa zahtevima budućeg najmoprimca - bugarske distributivne i logističke kompanije Orbico Bulgaria, koja je deo hrvatske Orbico grupe, navodi se u saopštenju Cordeel Bulgaria.

Objekat će se prostirati na 57.000 m2, uključujući 32.000 m2 skladišnog prostora, 4.500 m2 kancelarijskog prostora i pripadajuću infrastrukturu. Kancelarijsko-logistički centar otvoriće 500 radnih mesta. Skladišni i kancelarijski prostori biće izgrađeni u roku od 18 meseci, saopšteno je iz kompanije.

- Svedoci smo najveće hrvatske investicije u Bugarskoj - rekla je hrvatska ambasadorka u Bugarskoj Jasna Ognjanovac tekom svečane ceremonije.

Ovo je najveći logistički centar Orbico Grupe u Bugarskoj i on ima veliki značaj za poslovanje lokalne jedinice Orbico, rekao je Branko Roglić, predsednik uprave Orbico Bulgaria.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.