NavMenu

Obrenovačko naselje Muzička kolonija dobija grejanje - Uskoro tender za izvođače radova i gradnja kanalizacije

Izvor: eKapija Petak, 13.12.2019. 11:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Javno komunalno preduzeće Toplovod pristupilo je širenju toplovodne mreže u naselju Muzička kolonija. Radovi u vrednosti od četiri miliona dinara pružiće mogućnost da se 170 domaćinstava priključi na sistem centralnog grejanja.

Boris Ivković, direktor JKP Toplovod, naglasio je da je reč o novim radovima na proširenju toplotne mreže u Obrenovcu.

- Ovde ćemo izgraditi novu toplotnu podstanicu 45A, uz naselje Stara ciglana na Šabačkom putu sve do centra Muzičke kolonije. Građani treba da znaju da bi mi danas bili na ovom mestu, četiri godine smo sanirali dolazni primar u dužini od nekoliko kilometara. Pre tri godine smo uradili od zaleđa Doma kulture, tj od Rvata, sve do zgrade HELP-a i prošle godine smo nastavili. Sada na ovom mestu imamo dovoljne količine pouzdane energije, bez gubitaka u mreži - rekao je Ivković.

On je istakao da se ovakvim radovima znatno podiže briga o zaštiti životne sredine, zato što se, prema njegovim rečima, godišnje ugasi 200 dimnjaka, kada se kuće priključe na centralno grejanje.

Radovi su započeti krajem novembra, dok će meštani već sledeće zime biti u toplim domovima, prenosi portal Lokalne novine.

Zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac Milorad Janković izrazio je zadovoljstvo zato što se naselje Muzička kolonija napokon priključuje na toplovodnu mrežu.

Na ovom mestu je 1981. godine stiglo grejanje i tu je stalo. Danas na istom ovom mestu ćemo da slavimo, zato što i naše naselje konačno dobija grejanje - kazao je Janković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je gradilište i tom prilikom razgovarao sa meštanima.


- Cev koja dolazi do Šabačkog puta pa onda izgradnja te cevi traje godinu dana. Sekundari koji se šire po sokacima slede nakon toga. Belo Polje se radilo svaki dan, dok nije završeno i tako će i ovde biti. Mi želimo da svi meštani ovog dela Obrenovca imaju celokupnu infrastrukturu - naglasio je Čučković.

Predsednik opštine je sa okupljenim građanima razgovarao i o tome kada će stanovnici sa Šabačkog puta dobiti grejanje.

- Mi sada u decembru isplaćujemo narod, posle toga se raspisuje tender za izvođenje radova. Taj tender traje 60 dana. Ovo je projekat koji radi TENT i mi cev možemo očekivati na zimu 2021. godine - objasnio je Čučković.

Čučković je najavio da će u vrlo bliskom periodu meštani ovog dela Obrenovca dobiti kanalizacionu mrežu koja će se prostirati od supermarketa Aman do nadvožnjaka i zatim će ići levo u pravcu Ulice Drage Vukovića Korčagina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.