NavMenu

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte, povlače se suspenzije - Deo zaposlenih nezadovoljan

Izvor: eKapija Petak, 13.12.2019. 10:57
Komentari
Podeli
Predstavnici radnika Pošte Srbije i Vlade Srbije postigli su sinoć dogovor o prekidu obustave rada, koja traje od 2. decembra, a prema dogovoru trebalo bi i da budu povučene kazne i da niko od radnika ne bude pod suspenzijom.

Dogovoreno je, kako prenosi RTS da radnici sa najmanjim primanjima dobiju najveće povećanje plata.

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, ponuda koju su dobili od Vlade u suštini je ista kao prvobitna, osim što su radnicima u tehnologiji povećana primanja za 20%.

- Prihvatili smo novu ponudu Vlade kojom se radnicima u tehnologiji povećavaju primanja za nekih 20%, što je nekih osam hiljada dinara u proseku. Suspenzije koje su date radnicima bi trebalo sve da se povuku i stave van snage i ostala je mogućnost pregovora da se u narednih šest meseci nađe još mogućih načina da se za koju hiljadu dinara plate povećaju u 2020. godini - navodi Mandić.

Na pitanje zašto su uprkos najavama da će nastaviti protest "bez obzira na posledice" do ispunjenja uslova pristali na skoro istovetnu ponudu Vlade, Mandić odgovara da se "većina tako složila".

- Mi smo morali da budemo glas većine u tom delu razgovora, tako da smo morali da prihvatimo to što se daje jer navodno smo doveli u pitanje likvidnost preduzeća - govori Mandić za 021.

Kaže i da je napravljen dogovor u pisanom formatu po kojem bi trebalo jednom ili dvaput mesečno da se sastaju predstavnici Vlade sa timom radnika pošto je obećan i prijem novih zaposlenih.

Mandić kaže i da sledi finalizacija dogovora u naredna dva, tri meseca.


Rešenje bi trebalo da se potpiše danas u toku dana. Pošte u Novom Sadu i širom Srbije bi trebalo da počnu sa redovnim radom od sutra ili od ponedeljka.


Deo radnika Pošte nezadovoljan postignutim dogovorom

Deo radnika Pošte Srbije nezadovoljan je postignutim dogovorom o prekidu obustave rada u tom javnom preduzeću, rekao je za N1 radnik Stefan Mitrović.

- Radnici koji su sinoć prisustvovali pregovorima pristali su na određena povećanja zarada, čime je izigrana većina radnika koji su učestvovali u obustavi rada ne samo zbog malih primanja nego i zbog stanja u preduzeću - rekao je Mitrović.

On je dodao da se posle postignutog dogovora ništa neće promeniti i da rukovodstvo preduzeća "ostaje u svojim foteljama".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.