NavMenu

Bugarski stručnjak za energetiku upozorava - Iz Turskog toka neće biti dovoljno gasa za Srbiju i Mađarsku

Izvor: Tanjug Četvrtak, 12.12.2019. 19:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Malo je verovatno da će količine gasa koje će u Srbiju i Mađarsku biti isporučivane cevovodom Turski tok biti dovoljne, izjavio je bugarski stručnjak za energetiku Hristo Kazandžijev.

- Isporuke drugim krakom čine se kao veoma problematične. Teško da će isporuke prirodnog gasa Balkanskim tokom biti realizovane u bliskoj budućnosti. A ni u daljoj budućnosti, pretpostavljam - ocenio je Kazandžijev, preneo je Sputnjik.

On se takode osvrnuo i na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom gasovoda na svojoj teritoriji. Kazandžijev je rekao da je u tom slučaju neophodno prisetiti se i situacije koja je povezana sa izgradnjom gasovoda Južni tok, jer je ruski predsednik takve izjave davao pre nego što je zvanična Moskva odustala od Južnog toka.

- To me veoma podseća na scenario koji se dogodio sa projektom Južni tok. Sećate se da je nakon slične izjave došlo do prekida realizacije projekta. Oblaci se gomilaju - rekao je Kazandžijev za TV+1.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je saopštio da Bugarska namerno odugovlači sa izgradnjom Turskog toka na svojoj teritoriji.

Projekat Turski tok podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara. Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, dok je drugi krak namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope. Celokupan projekat bi trebalo da bude gotov u maju 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.