Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.12.2019.| 18:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Doneta odluka o formiranju radne grupe za podsticaj građevinske industrije

Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan za sprovođenje Strategije integrisanog upravljanja granicom u Srbiji 2017-2020. za 2019. godinu, Odluku o obrazovanju radne grupe za koordinaciju i utvrđivanje mera za podsticaj domaće građevinske industrije i više uredbi.

Strategija integrisanog upravljanja granicom definiše strateške i ciljeve granične policije, carine, granične veterinarske i fitosantirane inspekcije, kao i deo ciljeva u vezi sa migracijama, vizama i azilom.

U radnu grupu za koordinaciju i mere za podsticaj domaće građevinske industrije ućiće predstavnici Ministarstva građevinarstva, PKS, Ministarstva privrede, Udruženja banaka, građevinskih i putarskih kompanija, a njihov je zadatak da naprave akcioni plan s merama koje bi kompanijama iz Srbije olakšale dobijanje poslova.

To podrazumeva da će se raditi, između ostalog, na programu subvencija za opremu za građevinske i putarske kompanije i na lakšem dobijanju garancija koje im trenutno otežavaju slabiji rezultati postignuti u periodu kada su bili finansijski uništeni, pa zbog toga nisu u mogućnosti da dobiju garancije i budu glavni izvođači.

Vlada je usvojila i više uredbi - o državnom programu obnove komunalne infrastrukture koja je uništena u poplavama juna 2019. i za te namene odredila je 1.200.000.000 dinara.

Usvojena je i Uredba o internom tržištu rada državnih organa, kojom će se uskladiti ponuda i tražnja za odgovorajućim profilom državnih službenika u državnim organima, povećaće se interna transparentnost slobodnih radnih mesta i mobilnost zaposlenih u okviru državnih institucija.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2020. godinu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.