NavMenu

Izabran novi Upravni odbor Saveta stranih investitora

Izvor: Tanjug Četvrtak, 12.12.2019. 14:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Savet stranih investitora (FIC) izabrao je na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine novi Upravni odbor od 11 članova, koji je poručio da će "sa osveženim timom, Savet nastaviti da još snažnije zagovara ubrzanje reformi, bolju primenu zakona i nastavak usklađivanja sa EU regulativom".

- Zajedničku Radnu grupu, formiranu sa Vladom, vidimo kao odlično sredstvo da zajednički ostvarimo bolji napredak u najvažnijim temama za investitore - ističe noviozabrani UO, saopšteno je iz FIC-a.

Novi Upravni odbor čine: direktorka kompanije Nestle za jugoistočni region Jana Mihajlova, generalni direktor Telenora Majk Mišel, generalni direktor VIP Mobile-a Dejan Turk, rukovodilac poreskog odeljenja u preduzeću Ernst&Young Ivan Rakić, generalni direktor kompanije G4S Secure Solutions Aleksander David Sold.

Članovi novog UO su, takođe, generalni direktor Aerodroma Beograd Fransoa Berizo, generalna direktorka FCA Srbija Silvija Verneti Blina, direktor korporativnih poslova i komunikacija u JTI za Zapadni Balkan Goran Pekez, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović, generalna direktorka kompanije Roche Ana Govedarica i generalni direktor kompanije SGS Beograd Marinko Ukropina, navodi se u saopštenju FIC-a.

Potpredsednici će biti izabrani na narednoj sednici Upravnog odbora između svih izabranih članova tog odbora.

Savet od 2017. godine ima novi izborni model - sedam članova Upravnog odbora se biraju kao tim a četiri kao pojedinci, što "doprinosi većoj transparentnosti izbornog procesa i jednakom tretmanu članova Saveta", podseća se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.