NavMenu

Šoškiću i Drakuliću povelje Saveza ekonomista Srbije

Izvor: Tanjug Četvrtak, 12.12.2019. 10:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Savez ekonomista Srbije dodelio je povelje za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i poslovne ekonomije istaknutim pojedincima i nagrade najboljim studentima ekonomskih fakulteta u Srbiji.

Povelju za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i politike dobio je akademik i nekadašnji redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Branislav Šoškić, dok je povelju za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta dobio Zoran Drakulić, predsednik PointGrupInt i predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik.

- Hvala organizatorima na sećanju nas starijih koji smo se trudili, svako koliko je mogao, da ovom društvu da neki doprinos, nešto što vredi zabeležiti - rekao je Šoškić.

Drakulić je naglasio da mu je izuzetna čast što je dobio povelju i dodao da je biznisom počeo da se bavi pre više od 40 godina.

- Uvek mi je bilo najvažnije, kad uđem u fabriku, da vidim da radnici nešto novo stvaraju. Ponekad smo ulagali, znajući da neće biti ostvaren značajan profit, ali je bilo strateški važno da određene stvari pokrenemo i uložimo novac tamo gde smo mislili da će to ostvariti uspeh - kazao je on.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je rekao da povelje dodeljuju svake godine od 2010. godine i da na taj način nastoje da u skladu sa svojim osnovnim ciljevima popularizuju ekonomsku struku i dostignuća koja su pojedinci ostvarili u oblasti ekonomije.

- S druge strane, već nekoliko godina fukcioniše Fondacija Saveza ekonomista Srbije koja svake godine dodeljuje priznanja najboljim studentima ekonomskih fakulteta što je za njih veliki podstrek za njihovo dalje učenje i početak njihove profesionalne karijere - rekao je Vlahović.

Savez ekonomista Srbije, naveo je on, ima posebnu komisiju za verifikaciju naučnog i privrednog doprinosa koju čini 10 uglednih profesora sa ekonomskog fakulteta i najznačajnijih privrednika.

- Osnovni kriterijum, kada je u pitanju priznanje koje se dodeljuje privrednicima, nije samo poslovni uspeh nego i pridržavanje načelima i normama poslovnog kodeksa, doprinos široj društvenoj zajednici i doprinos koji svojim angažovanjem imaju u Savezu ekonomista Srbije. Što se tiče naših uglednih teoretičara, tu se meri njihov višegodišnji uspeh i doprinos ekonomskoj teoriji - pojasnio je Vlahović.

Na svečanosti u Savezu ekonomista Srbije nagrađeno je petoro studenata - Tamara Petrović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, Bojana Stanković sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Elena Mitanoski sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), Filip Krunić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Vladimir Petković sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Oni će, kako je rečeno, biti gosti na predstojećem Kopaonik biznis forumu u martu sledeće godine.

Član Upravnog odbora Fondacije Saveza ekonomista Srbije za stipendiranje studenata ekonomije, Nikola Stevanović, rekao je da su to najbolji studenti među odličnima što je, ističe, divno osećanje, ali i obaveza.

- Vi ste osuđeni na život poput vrhunskih šahista. Titula velemajstora osvaja se preko niza teških turnira, ali ne ostaje zauvek. Valja je stalno potvrđivati na novim turnirima i zato je ovo za vas i izazov jer ste u obavezi da uvek budete najbolji. Kad ste mogli do sada, moći ćete i ubuduće. Borite se i nedajte da vas slabiji od vas preteknu, "tucite" ih uvek svojim znanjem i nastavite da budete najbolji - rekao je Stevanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.