Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.12.2019.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpska asocijacija menadžera dodelila godišnje nagrade - Mihailo Janković (Nectar) najbolji u 2019.

Srpska asocijacija menadžera dodelila je večeras, osmu godinu zaredom, godišnje nagrade istaknutim pojedincima i kompanijama, a za menadžera godine proglašen je generalni direktor kompanije Nectar Mihajlo Janković.

- Počastvovan sam što me je struka izabrala za menadžera godine, u organizaciji asocijacije koju izuzetno cenim zbog vrednosti koje zastupa i integriteta koji ima. Ovo je nagrada za pojedinca ali iza svakog uspeha stoji tim. I zato ja ovo prestižno priznanje delim sa mojim timom i osećam i zahvalnost i odgovornost prema 1.300 zaposlenih u kompaniji koju vodim, prema vlasnicima koji su mi ukazali poverenje, prema svim našim partnerima - rekao je Mihailo Janković prilikom uručivanja nagrade.

Titulu poslodavac godine ponela je kompanija Microsoft koja je, prema mišljenju članova Srpske asocijacije menadžera, u ovoj godini ponudila najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, za mladog menadžera godine izabran je predsednik kompanije CarGo Aleksandar Vučić, dok je nagradu za društveno odgovornu kompaniju godine dobila kompanija Delta holding.

Zbog pozitivnog uticaja na okruženje i razvoj mladih i posebne doprinose promociji liderstva među mladima, ove godine nagrada "The Sample Of Leadership", koju dodeljuje radna grupa za mlade SAMPLE, dodeljena je Pexim Fondaciji.

Nagradu za lični herojski čin godine dobila je Marija Lukić iz Brusa, koja je javnosti postala poznata nakon što je svog poslodavca, a sada bivšeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutku, prijavila za seksualno uznemiravanje.

Dodeljena su tri posebna priznanja za konkurentnu privredu - priznanje za edukaciju i uključivanje mladih u prerađivačku industriju dobila je Lukowa Akademija, priznanje za inovacije u prehrambenoj industriji pripalo je kompaniji Desing d.o.o, a dm drogerie markt Srbija dobitnik je piznanja za razvoj lokalnog preduzetništva.

Predsednica Srpske asocijacije menadžera Stanka Pejanović je novinarima rekla da to udruženje okuplja gotovo 500 menadžera Srbije i dodala da je ovo osma svečanost kojom se, dodala je, trude da pokažu da Srbija ima menadžere koji su u stanju da na kvalitetan način vode privredu naše zemlje.

- Ovo je prilika da nagradimo najbolje, da im kažemo hvala na tome što promovišu menadžersku struku i što se svako od njih trudi da pokaže koliko je ta profesija odgovorna, teška i važna za naše društvo kao celinu - dodala je Pejanović, koja je i izvršna potpredsednica kompanije Gorenje Group.

Navela je da se u okviru Srpske asocijacije menadžera ima menadžera koji rade i za domaće i za strane kompanije.

- Ono što je zaista indikativno poslednjih godina, to je da porodične kompanije koje su ušle u drugu, treću deceniju prepoznaju značaj profesionalizacije vođenja kompanije i da u tom smislu uopšte nema razlike između toga ko je neko i odakle dolazi nego je samo važno koliko je stručan i u stanju da prepozna sve izazove u okruženju - dodala je Stanka Pejanović.

Pozdravljajući zvanice, ona je istakla da se fokus menadžera u savremenom poslovnom okruženju usmerava na svestranost, dugoročnu održivost sopstvenih "eko-sistema", uz brigu o makro faktorima kao što su intenzivne tehnološke promene, demografija, geopolitika, razvoj infrastrukture, promene u obrazovanju i očuvanje životne sredine.

- Upravo to su teme na koje su usmerene pažnja i ciljevi Srpske asocijacije menadžera - dodala je ona.

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović je rekla da u Srbiji postoji odliv mozgova, ali da je to trend i u svetu i dodala da imamo sjajne menadžere, kao i da su većina njih članovi Srpske asocijacije menadžera.

- Neki od naših menadžera su studirali u inostranstvu i vratili se. Mislimo da je to sjajna poruka da se, kada se stekne znanje i iskustvo, vrati u zemlju i ovde primeni ono što je naučeno u inostranstvu - rekla je Bulatović.

Svečanoj dodeli nagrada, koja je održana u Belexpocentru u Beogradu, prisustvovalo je 400 zvanica iz poslovnog, političkog i medijskog života.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.