Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.12.2019.| 08:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta 2020. godine

Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Predstojeći Kopaonik biznis forum biće održan od 1. do 4. marta sledeće godine, najavio je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović i dodao da će na njemu učestvovati i stručnjaci iz inostranstva.

Vlahović je na svečanosti u Savezu ekonomista Srbije naveo da će prvog dana foruma na Kopaonik doći evropska komesarka za inovacije, nauku, razvoj i kulturu Marija Gabrijel, a drugog dana profesor sa Politehničkog instituta u Milanu Marko Tajš, koji je i direktor Kompetens centra i na čelu haba koji je prošle godine Evropska unija ocenila kao najbolji u Evropi.

- On će nam preneti iskustva kako industurija 4.0, preko Kompetens centra, spaja sa jedne strane privredu, a sa druge strane nauku - rekao je Vlahović i dodao da će na Kopaonik biznis forumu biti i gosti iz raznih organizacija.

Savez ekonomista Srbije dodelio je sinoć (11. decembar 2019.) povelje za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i poslovne ekonomije istaknutim pojedincima i nagrade najboljim studentima ekonomskih fakulteta u Srbiji.

Povelju za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i politike dobio je akademik i nekadašnji redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Branislav Šoškić, dok je povelju za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta dobio Zoran Drakulić, predsednik PointGroupInt-a i predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik.

Nagrađeno je petoro studenata: Tamara Petrović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, Bojana Stanković sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Elena Mitanoski sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), Filip Krunić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Vladimir Petković sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.