Izvor: eKapija | Sreda, 11.12.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan tender za glavni projekat novog mosta u Banjaluci, najvećeg u gradu

Prvonagrađeno idejno rešenje budućeg mosta u Docu
Grad Banjaluka raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za novi most u Docu, u okviru priprema za gradnju ovog objekta.

Ovo je prvi korak u realizaciji ovog projekta, posle nedavnog izbora idejnog rešenja budućeg najvećeg gradskog mosta u Banjaluci.

Prema podacima Odeljenja za saobraćaj i puteve, nabavkom se traži izrada idejnog projekta na potesu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, kao i izrada glavnog projekta kolskog mosta.

- Reč je o kapitalnom projektu koji bi trebalo da se realizuje u pet faza – rekao je načelnik ovog odeljenja Slaviša Sandić i dodao da će, u okviru ovog procesa, biti pokrenuta i izmena regulacionog plana ovog područja.

Prema njegovim rečima, prva faza ovog projekta je izgradnja kolskog mosta čija gradnja bi trebalo da počne naredne jeseni. Međutim, pre ulaska u radove na konstrukciji budućeg mosta, biće izgrađena saobraćajnica ispod Kastela, odnosno nastavak Bulevara cara Dušana.

Kako je planirano, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potesu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

- Na osnovu idejnog rešenja, biće građen i pešački most iznad kolskog mosta koji praktično ide sa platoa od Tržnice pa do platoa ispred Pravnog fakulteta, ali on će se raditi u kasnijim fazama realizacije projekta – naglašava Sandić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.