Izvor: eKapija | Sreda, 11.12.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jedan od najvećih razvojnih studija mobilnih igara na svetu otvara studio u Novom Sadu

Ilustracija (Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Jedan od najvećih razvojnih studija mobilnih igara na svetu Playrix, dolazi u Novi Sad, a tim Eipix – domaće gejming kompanije i članice Vojvodina IKT klastera će postati njegov deo tako što će se priključiti novom studiju, objavljeno je iz Vojvodina IKT klastera.

Studio sa sedištem u Novom Sadu, biće fokusiran na razvoj free-to-play mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta.

- Lep je osećaj biti deo ove neverovatno uspešne priče. Pridruživanje Playrixovom timu će nam pružiti pristup globalnom tržištu, ogromnoj svetskoj publici i bazi znanja i stručnosti koju nikada do sada nismo imali. Verujemo da ćemo kao Playrix RS doprineti snagama Playrixa na globalnom nivou radeći na novim, jedinstvenim projektima vrhunskog kvaliteta. Takođe, srećni smo što će ovaj dogovor doprineti rastu srpske gejming scene – rekli su iz Eipixa.

Playrix je najveća gejming kompanija u CIS regionu i jedan od 5 najboljih razvojnih studija mobilnih igara na svetu. Ukupan broj mesečno aktivnih korisnika igara njihovih naslova Homescapes, Gardenscapes, Township, Fishdom i Wildscapes prelazi 100 miliona.

- Nakon više od decenije rada na igrama, Eipix Entertainment je dokazao da je jedan od najtalentovanijih timova na ovom tržištu. Ponosni smo što ćemo biti deo njihovog napretka u budućnosti, pružajući Playrix RS-u sve znanje i podršku u stvaranju igara najvišeg svetskog kvaliteta – rekao je Dmitri Bukhman, suosnivač Playrixa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.