Izvor: eKapija | Utorak, 10.12.2019.| 16:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija destinacija sa najvećim turističkim potencijalom - Stižu dve nagrade iz Kine

(Foto: TOS)
Vodeći kineski turistički magazin – Voyage proglasio je Srbiju za destinaciju sa najvećim turističkim potencijalom za 2019. godinu. To priznanje Srbiji je dodelila i kineska društvena mreža Weibo.

Po izboru vodećeg turističkog magazine u Kini Voyage, Srbija je nagrađena kao jedna od deset zamalja sa najvećim turističkim potencijalom u ovoj godini. Našli smo se rame uz rame sa Katarom, Maltom, Irskom, Tanzanijom, Portugalijom, Jordanom, Brazilom, Azerbejdžanom i Šaržom.

Na osnovu rezultata koje smo ostvarili na kineskom tržištu –kontinuiranom povećanju dolazaka turista iz te zemlje u Srbiju, sve većoj popularnosti Srbije kao turističke destinacije, a na osnovu kritika urednika vodećih medija i stručnjaka u turizmu, našoj zemlji je dodeljena ta nagrada.

Na najpopularnijoj društvenoj mreži u Kini – Weibo, Srbija je zahvaljujući interakciji sa pratiocima i mnogobrojnim objavama, postala destinacija sa najvećim turističkim potencijalom. Među pobednicima su i Portugalija, Nemačka, Indija, Grčka, Danska, Finaska, Indonezija, Irska i Fidži.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.