Izvor: Tanjug | Utorak, 10.12.2019.| 14:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompaniji Gruner besplatno zemljište od 8.186 m2 u Vlasotincu za gradnju pogona koji će zaposliti 200 radnika

Ilustracija (Foto: miamia/shutterstock.com)
Opštini Vlasotince dozvoljeno je da otuđi bez naknade plac vredan 10,3 miliona dinara, kao pomoć investitoru, firmi Gruner Serbian.

Ova firma će izgraditi proizvodni pogon i zaposli 200 radnika na neodređeno vreme, navedeno je u odluci Komisije za kontrolu državne pomoći.

Gruner Serbian, čije je sedište u Vlasotincu, za investiciju vrednu 1,5 mil EUR dobiće subvenciju u vidu besplatnog placa od 8.186 m2.

Prema planovima, Gruner će izgraditi pogon za proizvodnju metalnih delova - štancovanje, a za dobijenu subvenciju u zemljištu položiće bankarsku garanciju u trajanju od pet godina na iznos od 10,3 miliona, koliko je vrednost zemljišta procenila Poreska uprava.

Odluku o dozvoli državne pomoći, čiji je cilj regionalni razvoj u Vlasotincu, pratili su predlog zaključka Vlade Srbije, elaborat o opravdanosti, biznis plan, kao i odluka o saglasnosti opštine.

Kako se navodi, nemački Gruner je jedan od svetskih lidera u proizvodnji releja.

U Srbiji je u četiri investiciona ciklusa uložio 12,5 mil EUR i otvorio ukupno 530 radnih mesta.

Pretežna delatnost Gruner Serbian iz Vlasotinca je proizvodnja opreme za distribuciju električne energije i opreme za upravljanje električnom energijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.