Izvor: kodex.me | Utorak, 10.12.2019.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni sajam pršute 5. i 6. juna 2020. na Cetinju

Ilustracija (Foto: Kojin/shutterstock.com )
Cetinje će biti domaćin prvog Međunarodnog sajma pršute (MESAP) kojeg će, pod pokroviteljstvom grada, organizovati Turistička organizacija Cetinja i klaster Crnogorski pršut, 5. i 6. juna 2020. godine.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan kazao je na konferenciji za novinare da su Cetinje i njegova okolina poznati i van granica Crne Gore po izuzetnim mesnim proizvodima od kojih se crnogorski pršut izdvaja prepoznatljivim kvalitetom i ukusom.

- O kakvom se brendu radi jasno je iz činjenice da se na prostoru cetinjske opštine godišnje proizvede oko 400 hiljada pršuta. Ovaj proizvod ujedno je i potencijal za razvoj Cetinja ne samo u privrednom i turističkom smislu, nego i kroz nova zapošljavanja, i stvaranje perspektive za dalji napredak cele opštine u svim sferama života - rekao je Kašćelan.

Cetinje se, prema njegovim rečima, spremno prihvatila pokroviteljstva sajma, jer u lokalnoj upravi veruju da Cetinje i Crna Gora zaslužuju festival pršute, a zaposleni u cetinjskoj mesnoj industriji priliku da im se iskaže poštovanje za rezultate koje postižu.

Sajmom će biti promovisani domaći proizvodi i podržana nacionalna kampanja za kupovinu domaćih proizvoda. Pozivnicu za učešće na prvom MESAP-u upućena je svim registrovanim proizvođačima suhomesnih proizvoda iz Crne Gore, kao i brojnim proizvođačima iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i zemalja EU.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.